ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

“Βομβαρδισμένο” τοπίο μετά τις πλημμύρες-Η τουριστική σεζόν απειλείται (εικόνες) – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Στις Αλυκές Βόλου, μια περιοχή που έχουν προκληθεί καταστροφές από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταιγίδες “Εlias” και “Daniel”, σταμάτησε ο χρόνος. Η τουριστική σεζόν πλησιάζει, φέρνοντας μαζί της ανησυχία για την έλλειψη  προόδου στην αποκατάσταση των ζημιών, στην δημοφιλέστερη αστική παραλία.

Περπατώντας κανείς -στην κάποτε γεμάτη ζωή- παραθαλάσσια περιοχή, η εικόνα είναι απογοητευτική. Καταστήματα παραμένουν κλειστά, με ρολά κατεβασμένα και σημάδια από τα φερμένα από τα νερά συντρίμμια ακόμα ορατά. Ξενοδοχεία και εστιατόρια, ζωτικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής, δίνουν “μάχη” να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους.
Η τουριστική σεζόν, που αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος για την περιοχή, απειλείται σοβαρά. Χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και την απαραίτητη προβολή, οι Αλυκές Βόλου κινδυνεύουν να χάσουν την ελκυστικότητά τους προς τους επισκέπτες, με δραματικές συνέπειες για την τοπική οικονομία.


Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί πως, σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις, οι παραλίες της περιοχής κρίθηκαν κατάλληλες για κολύμβηση. Αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη που μπορεί να δώσει ώθηση στον τουρισμό, εφόσον βεβαίως υπάρξει η απαραίτητη φροντίδα για την καθαριότητα και την ασφάλεια των λουομένων.


Καθώς ο χρόνος κυλάει, η ανησυχία μετατρέπεται σε αγωνία. Απαιτούνται άμεσες και ουσιαστικές λύσεις από την πλευρά της πολιτείας και του Δήμου. Η στήριξη των πληγέντων, η ταχεία αποκατάσταση των ζημιών και η προβολή της περιοχής είναι απαραίτητες για να μπορέσουν οι Αλυκές να ξανακερδίσουν τη θέση τους στον τουριστικό χάρτη.

gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button