ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Καταλύτης η υποψηφιότητα Κεγκέρογλου στις εκλογές της ΠΕΔ Κρήτης – Πως αλλάζουν οι συσχετισμοί

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Κεγκέρογλου δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΠΕΔ, αφενός γιατί τα πρότζεκτ που “τρέχουν” στον Δήμο του είναι αρκετά, αλλά και τα μέτωπα και τα ανοιχτά θέματα δεν του αφήνουν περιθώρια. Δηλαδή η δουλειά στον Δήμο είναι πολλή.

«Οι προτάσεις συναδέλφων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων δε μου αφήνουν το περιθώριο να μη συμμετέχω στις εξελίξεις και στις επικείμενες διαδικασίες για την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών οργάνων και συγκεκριμένα θα είμαι υποψήφιος για τη διοίκηση της ΠΕΔ Κρήτης. Τις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσω με όλους τους συναδέλφους των Δήμων της Κρήτης για την καλύτερη δυνατή συνεργασία προς όφελος του θεσμού και της Κρήτης». Αυτό ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο fb ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, ξεκαθαρίζοντας την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για τη διοίκηση της ΠΕΔ Κρήτης στις 16 Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Κεγκέρογλου δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΠΕΔ, αφενός γιατί τα πρότζεκτ που “τρέχουν” στον Δήμο του είναι αρκετά, αλλά και τα μέτωπα και τα ανοιχτά θέματα δεν του αφήνουν περιθώρια. Δηλαδή η δουλειά στον Δήμο είναι πολλή. 

«Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο ευρωπαϊκό και εθνικό περιβάλλον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο, που προϋποθέτει αφενός μια γενναία ανακατανομή εξουσίας, αρμοδιοτήτων και πόρων ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση, αφετέρου την περαιτέρω χειραφέτηση του θεσμού με θεσμικές πρωτοβουλίες. Με τεκμηριωμένη διεκδίκηση των στόχων που αποφασίζονται στα συλλογικά όργανα και όλων των διεκδικήσεων που έχουν επιτευχθεί και αναφέρονται στους νόμους αλλά στην πράξη δεν εφαρμόζονται, με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται η αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και να υπονομεύεται ο ρόλος της για την τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο και ευημερία», υπογράμμισε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας και πρόσθεσε πως με αυτά τα δεδομένα απαιτείται σημαντική ενίσχυση του διεκδικητικού ρόλου του αυτοδιοικητικού κινήματος τόσο κεντρικά, όσο και περιφερειακά, και γι’ αυτόν τον λόγο, βάσει των εισηγήσεων των συναδέλφων του, θα συμμετέχει στις εκλογές, προσθέτοντας επίσης πως τις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσει με όλους τους συναδέλφους των Δήμων της Κρήτης για την καλύτερη δυνατή συνεργασία προς όφελος του θεσμού και της Κρήτης. 

Βέβαια, καλά ενημερωμένη για τα αυτοδιοικητικά πηγή τονίζει ότι οι επαφές και του κ. Κεγκέρογλου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί όχι μόνο με δημάρχους του Ηρακλείου, όπως λ.χ. ο κ. Δοξαστάκης, που είναι πολύ “κοντά” με τον όμορο δήμαρχο κ. Κεγκέρογλου, αλλά ακόμα και με εκείνους που σκέφτονται να κατέβουν ως υποψήφιοι στην ΚΕΔΕ, δηλαδή δε σταχυολογούν ψηλά στις προτεραιότητές τους τον θεσμό της ΠΕΔ, αλλά και δημάρχους σε Λασίθι, Ρέθυμνο και Χανιά. Μάλιστα, στις συναντήσεις αυτές έχει συναποφασιστεί να προχωρήσουν οι δήμαρχοι με ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο δε θα υπάρχει επικεφαλής – άλλωστε δεν προβλέπεται στις διαδικασίες – ή αν θέλετε με ενιαίο ψηφοδέλτιο που… δε θα προεξοφλεί πρόεδρο. Στο τέλος, πάντως, κάποιος θα ψηφιστεί μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας, ή ο κ. Μαρινάκης ή ο κ. Δοξαστάκης, κάποιος θα ψηφιστεί… 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button