ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Κατέληξε μετά από δεύτερη ανακοπή ο 85χρονος – Τον είχε επαναφέρει για λίγο στη ζωή 22χρονη – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Στον δρόμο για το Νοσοκομείο Βόλου κατέληξε ο 85χρονος που κατέρρευσε το πρωί της Δευτέρας στη Νέα Ιωνία. Ο ηλικιωμένος άνδρας κατά τη διακομιδή του στο «Αχιλλοπούλειο» υπέστη και δεύτερη ανακοπή με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή λίγο πριν φθάσει στα Επείγοντα.

Το χρονικό του περιστατικού

Στη μέση του δρόμου κατέρρευσε ένας ηλικιωμένος άνδρας στη Νέα Ιωνία το πρωί της Δευτέρας. Ειδικότερα, λίγο μετά τις 09.00 και επί της Λεωφόρου Ειρήνης κατέρρευσε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του. Άμεσα νεαρή εργαζόμενη σε επιχείρηση της περιοχής έτρεξε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες και μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να τον επαναφέρει με ΚΑΡΠΑ. Παράλληλα, στο σημείο κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ, παρέλαβαν τον άτυχο άνδρα και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η Μαρτυρία της 22χρονης εργαζόμενης στο TheNewspaper.gr

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 09.00, εγώ εργαζόμουνα εκείνη την ώρα και άκουσα κραυγές για βοήθεια έξω από το μαγαζί. Ο εργοδότης μου άμεσα μου ζήτησε να καλέσω το 166 και βγήκα έξω να δω τι είχε συμβεί. Αντίκρισα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος και ξεκίνησα να του κάνω ΚΑΡΠΑ. Είχα παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών, γιατί πριν από κάποια χρόνια με πανομοιότυπο τρόπο είχα χάσει τον παππού μου. Έτσι, έχοντας γνώση του τι πρέπει να κάνω, ξεκίνησα να του κάνω μαλάξεις, ενώ λίγο αργότερα, εργαζόμενος σε γειτονική επιχείρηση ήρθε για βοήθεια και κάναμε εναλλάξ. Κάναμε ΚΑΡΠΑ για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, μόλις έφθασαν του έβαλαν απινιδωτή και είδαν ότι δεν χρειάζεται απινείδωση, καθώς ο σφυγμός του είχε επανέλθει. Του χορήγησαν μόνο οξυγόνο και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Τον ήξερες τον άτυχο άνδρα;

Όχι δεν τον γνώριζα, πρώτη φορά τον έβλεπα. Όταν έφυγε δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον, ελπίζω να είναι καλά. Κάποιοι που πιθανώς τον ήξεραν, είπαν ότι είχε αναπνευστικό πρόβλημα.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button