ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Φορείς, συλλογικότητες και σωματεία στην Κρήτη οργανώνουν δράσεις συγκέντρωσης εμφιαλωμένων νερών, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για να στηριχθούν οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε για άλλη μία φορά με τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Θεσσαλίας. Ήδη μετράμε νεκρούς, κατεστραμμένα σπίτια και λαϊκές περιουσίες, καταστροφές στην αγροτική παραγωγή για άλλη μια φορά. Βλέπουμε ολόκληρα χωριά και πόλεις να έχουν μείνει για μέρες χωρίς ρεύμα και νερό».

Τα είδη που συγκεντρώνουν είναι τα εξής: εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές-παξιμάδια, μπισκότα- κρουασάν- μπάρες δημητριακών- παστέλια, γάλα σε σκόνη, είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας) και φακοί. Παράδοση στα γραφεία του σωματείου που βρίσκονται στον 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (λεωφόρος Δημοκρατίας 10), καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή, 7-9 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα μας. Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται στο γραφείο του Σωματείου έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, με τελική αποστολή το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας.

Στο Ρέθυμνο συγκεντρώνει τρόφιμα το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, από σήμερα Σάββατο και καθημερινά από τις 6 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα συγκεντρώνονται: κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμοί, συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα- κρουασάν- μπάρες δημητριακών- παστέλια, γάλα σε σκόνη, είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας) και φακοί.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button