Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Στη Λέσβο ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Καμπάνια ενημέρωσης στα νησιά (βίντεο)

Στην προώθηση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και εθελοντικών συλλόγων των νησιών Βορειοανατολικού Αιγαίου στοχεύει η περιοδεία του Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτη Κατσίβελα, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 22 Απριλίου από τη Μυτιλήνη, θα συνεχίσει στη Χίο και θα ολοκληρωθεί στη Σάμο την Παρασκευή  26 Απριλίου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο Μυτιλήνης έγινε ενημέρωση στα τοπικά ΜΜΕ για τη σημασία της προβολής της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Στη Λέσβο, τόσο στο νοσοκομείο και στο τμήμα Αιμοδοσίας, όσο κυρίως μέσω των Εθελοντικών Συλλόγων Αιμοδοτών, σύμφωνα με τον κ. Κατσίβελα γίνεται σημαντική δουλειά και υπάρχει αλληλεγγύη στις κοινές δράσεις. «Στη Λέσβο το 78% προέρχεται από εθελοντικό αίμα όταν ο μέσος όρος πανελλαδικά είναι στο 68% και αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η δουλειά που γίνεται στο νησί», τόνισε.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης συναντήθηκε με τον Διοικητή Γιώργο Καμπούρη, την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Ειρήνη Ιατρουδέλλη, την Διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας, Ευφροσύνη Τσιρώνη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης, Μαρία Ζερβού και την Αντιπρόεδρο Αφροδίτη Γιαννέλλη, οι οποίοι και μετέφεραν στον κ. Κατσίβελα την εικόνα που παρουσιάζει η Εθελοντική Αιμοδοσία καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέσβο θα έχει συναντήσεις εργασίας με φορείς, όπως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι δήμοι, οι Μητροπόλεις και εθελοντικούς συλλόγους για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button