Διεθνής επικαιρότητα

Συνεχίζονται οι περιοδείες Μητσοτάκη και Κασσελάκη ενόψει Ευρωεκλογών – Πού θα βρίσκονται σήμερα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί

Στην μάχη των ευρωεκλογών έχουν ριχτεί οι πολιτικοί αρχηγοί με τις περιοδείες τους να είναι συνεχείς. Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θράκη, όπου θα παρευρεθεί στους εορτασμούς των Ελευθερίων της Θράκης, στην Κομοτηνή. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί επίσης την Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, τονίζοντας ότι «Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας διαβιούν αρμονικά με την ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική έννομη τάξη να τους εγγυάται ένα καθεστώς ίσων ευκαιριών» και διαβεβαίωσε τον κ. Ερντογάν ότι «ο ίδιος σε αυτόν τον στόχο είμαι προσωπικά προσηλωμένος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως έχω ήδη τονίσει, ο χαρακτηρισμός της μειονότητας ως θρησκευτικής προβλέπεται ρητά στη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ το έμπρακτο ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για την ευημερία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη εκδηλώνεται με την αυτονόητη τήρηση των αρχών ισονομίας και ισοπολιτείας για τα μέλη της, όπως και για όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά -και θέλω να το τονίσω αυτό- και με τη λήψη ειδικών μέτρων που απολαμβάνουν οι μουσουλμάνοι της χώρας μας. Και θεωρούμε επιτυχία μας την ενεργό παρουσία της μειονότητας στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή και θα ήταν ευχής έργον αν την ίδια άνθιση γνώριζε και ο, δυστυχώς, διαρκώς συρρικνούμενος ελληνισμός στην Τουρκία» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφτεί επίσης την Κομοτηνή σήμερα, όπου και θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση και στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Ξάνθη. Την Τετάρτη 15 Μαΐου ο κ. Κασσελάκης θα περιοδεύσει σε Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιόδευσε χθες στο κέντρο της Λάρισας και έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους. Ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με πολίτες, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα που του εξέθεσαν και έστειλε το δικό του μήνυμα για τις Ευρωεκλογές τονίζοντας ότι «χρειάζεται να διεκδικήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη με λιγότερο λιτότητα, για λύση στο μεταναστευτικό που θα φέρνει την Ευρώπη στην ευθύνη που της αρμόζει και όχι η Ελλάδα να γίνεται αποθήκη ψυχών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button