ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κακοκαιρία: Χιλιάδες κεραυνοί χτύπησαν όλη τη χώρα – Καταιγίδες και έντονη χαλαζόπτωση στην Αττική (vid)

Η κακοκαιρία express σφυροκοπά την Αττική, με έντονες βροχοπτώσεις, σφοδρές χαλαζοπτώσεις, εστίες φωτιές που προκλήθηκαν από τους χιλιάδες κεραυνούς που χτύπησαν όλη τη χώρα και εγκλωβισμένους οδηγούς, μέσα σε δρόμους ποτάμια

Η εικόνα από τα Σπάτα είναι χαρακτηριστική. Πέντε λεπτά ισχυρής βροχόπτωσης αρκούσαν για να προκαλέσουν τον εγκλωβισμό οδηγών στα οχήματά τους, για περισσότερες από δύο ώρες.

Κάποιοι για να καταφέρουν να βγουν από τα αυτοκίνητά τους αναγκάστηκαν να πάρουν τα παιδιά τους αγκαλιά, για να μην τους παρασύρει το νερό. Μέσα σε 5 λεπτά η θερμοκρασία στα Σπάτα έπεσε από τους 31 βαθμούς στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τον αεροδιάδρομο να πλημμυρίζει από την ισχυρή βροχόπτωση.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι να χτυπά την Αττική. Άμεσα ήχησε το 112 για περιορισμό των μετακινήσεων.

Παράλληλα με την ισχυρή χαλαζόπτωση, που… άσπρισε αυλές σπιτιών, γκαζόν, ακόμη και πισίνες. Οι εκατοντάδες κεραυνοί προκάλεσαν πολλές εστίες φωτιάς σε Διόνυσο, Μαραθώνα, Σταμάτα και Χαλάνδρι.

Drone του πυροσβεστικού σώματος, μάλιστα, εντόπισε πυρκαγιά που προκλήθηκε από το λεγόμενο «ξηρό» κεραυνό, χωρίς βροχή δηλαδή, και στα Βίλια Αττικής.

Η σφοδρότητα των βροχοπτώσεων, ωστόσο, συνέβαλε στο άμεσο σβήσιμο των πυρκαγιών. Μόνο στον Άγιο Στέφανο έπεσαν 53 χιλιοστά βροχής σε μισή ώρα.

Πτώση δέντρων και καταστροφές σε καλλιέργειες

Στη Σταμάτα το δυνατό μπουρίνι διήρκησε περίπου 20 λεπτά. Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 προκειμένου να αποφύγουν τις μετακινήσεις. Είδαν το χαλάζι να πέφτει τις αυλές και τους κεραυνούς, κάποιοι εκ των οποίων προκάλεσαν και πυρκαγιές.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν και τη Χαλκιδική. Στη Σιθωνία στην Παραλία Σάρτης σχηματίστηκε υδροστρόβιλος, ενώ από τη σύντομη, αλλά σφοδρή νεροποντή δημιουργήθηκαν καταστροφές σε καλλιέργειες.

Η κακοκαιρία σφυροκόπησε τα νησιά και Εύβοια, με τους κεραυνούς να προκαλούν εστίες πυρκαγιάς, ενώ από την ισχυρή καταιγίδα έκλεισε ο δρόμος προς τον Μίστρο.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αλλά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, με την κακοκαιρία να υποχωρεί από το βράδυ.

Δείτε το βίντεο: 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button