ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

«Τσουλήθρα» πάνω σε απόβλητα στην Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας

Απειλούνται καθημερινά ατυχήματα στο ολισθηρό από απόβλητα χημικών τουαλετών οδόστρωμα – Μείζον ζήτημα και δημόσιας υγείας αλλά… διαφεύγει της προσοχής των υπηρεσιών.

«Εχασα ξαφνικά τον έλεγχο του αυτοκινήτου μου, που άρχισε να γλιστρά επικίνδυνα πάνω στο οδόστρωμα και ταυτόχρονα δεν είχα καμία ορατότητα από τα λύματα που άρχισαν να εκτοξεύονται πάνω στο παρμπρίζ, στους καθρέφτες… Κοντέψαμε να σκοτωθούμε. Μέσα στο αυτοκίνητο επέβαινε η μικρή κόρη μου». Η συγκλονιστική περιγραφή μητέρας οδηγού λίγη ώρα αφότου διήλθε από επικίνδυνο, τον τελευταίο ένα μήνα τουλάχιστον, σημείο της Επαρχιακής Οδού Βόλου- Λάρισας, όπου καθημερινά απειλούνται τροχαία ατυχήματα. Χρήστες του οδικού δικτύου, ενώ πορεύονται με τα οχήματά τους βρίσκονται ξαφνικά να κάνουν… τσουλήθρα πάνω σε λύματα με κίνδυνο για την ίδια τη ζωή τους. Τίθεται όμως και ζήτημα δημόσιας υγείας που φαίνεται ωστόσο να διαφεύγει της προσοχής των αρμοδίων αρχών.

Το πρόβλημα προέκυψε στα μέσα Σεπτεμβρίου όταν στον χώρο της πρώην Express Service, στον δρόμο από Βόλο προς Λάρισα, μόλις δύο χιλιόμετρα από την πόλη, έκαναν την εμφάνισή τους χημικές τουαλέτες. Αγνωστο από ποιον τοποθετήθηκαν στο σημείο, ποιους εξυπηρετούν, ποιοι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που δημιουργείται, γεγονός είναι ένα. Λύματα από τις χημικές τουαλέτες κατακλύζουν το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επί έναν σχεδόν μήνα!

Σύμφωνα με καταγγελίες ανθρώπων που διέρχονται καθημερινά από το σημείο, παίζοντας το κεφάλι τους κορώνα- γράμματα, οι χημικές τουαλέτες πλένονται στο συγκεκριμένο σημείο και τα απόβλητα οδηγούνται στο οδόστρωμα. Τα υγρά δεν δημιουργούν απλώς δυσοσμία και κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε… υπαίθρια «τουαλέτα» και την ίδια ώρα το οδόστρωμα σε… πίστα πατινάζ.

Καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες χρηστών της Επαρχιακής Οδού που διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο για να λάβουν τη δυσάρεστη εμπειρία της… διαβροχής των οχημάτων τους με λύματα, αν στο μεταξύ δεν έχουν ήδη χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους.

Τηλεφωνούν σε Αστυνομία και παραπέμπονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Και ο κίνδυνος τόσο για ατυχήματα όσο και για τη δημόσια υγεία είναι υπαρκτός.

Από τις 26 Σεπτεμβρίου γνωστό το πρόβλημα

Υπογράφοντας ως αγανακτισμένος πολίτης, ο κ. Ανδρέας Πρίγκος, ενημέρωνε δημοσίως μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το πρόβλημα και την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Σε επιστολή που είχε αποστείλει στις 26 Σεπτεμβρίου και συνοδευόταν από φωτογραφίες αναφέρονταν τα εξής:

«Εδώ και δέκα μέρες στο χώρο της πρώην Express Service στον δρόμο από Βόλο προς Λάρισα, μόλις δύο χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου, είναι αποθηκευμένες χημικές τουαλέτες που για κάποιο λόγο πρέπει να καθαρίζονται εκεί με αποτέλεσμα όλα τα νερά – λύματα να πέφτουν στο οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για μήκος τουλάχιστον 100 μέτρων.

Αυτό καθιστά το σημείο εκτός από εστία μόλυνσης και επικίνδυνο για την ασφάλεια των οδηγών κυρίως των μοτοσυκλετιστών καθώς έρχονται εντελώς ξαφνικά, χωρίς καμία σήμανση, σε ολισθηρό οδόστρωμα με κίνδυνο θανατηφόρου δυστυχήματος…

Επίσης στο σημείο επικρατεί έντονη δυσοσμία …

Έχει ενημερωθεί το Α.Τ. Βόλου καθώς και η διεύθυνση υγιεινής Μαγνησίας και οι επόπτες υγείας.

Είμαι εργαζόμενος στη Β’ ΒΙΠΕ και καθημερινά μετακινούμαι με μοτοσυκλέτα και σε αυτό το σημείο πραγματικά βρίσκομαι σε πραγματικό κίνδυνο…

Αναρωτιέμαι ένας αρμόδιος δεν έτυχε να περάσει απ’ το συγκεκριμένο σημείο τόσες μέρες; Ένα περιπολικό δεν πέρασε από εκεί τόσες μέρες να σταματήσει να κάνει έλεγχο τι συμβαίνει; Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο ο απλός πολίτης καλείται να βγάλει μόνος του το φίδι απ’ τη τρύπα… Επόμενη κίνησή μου αν δω ότι δεν υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος απ’ τις αρχές η ενημέρωση Εισαγγελέα και η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου. Ευχαριστώ, ένας αγανακτισμένος πολίτης».

Παραμένει ο κίνδυνος

Ο κίνδυνος εξακολουθεί να υφίσταται στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού, καθώς φαίνεται ότι κανείς δεν επιλήφθηκε της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Μητέρα με το ανήλικο κοριτσάκι της κινδύνευσαν στο σημείο αυτό λίγες ημέρες αργότερα. «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Περάσαμε με το αυτοκίνητο, χωρίς να ξέρουμε τι συμβαίνει, όταν, αρχικά διαπιστώσαμε την τραγική μυρωδιά και στη συνέχεια είδαμε βρωμερά νερά να πετάγονται ακόμη και στα τζάμια του αυτοκινήτου. Ακόμη, στο σημείο της στροφής το αμάξι γλίστρησε αρκετά και ευτυχώς δεν είχαμε ατύχημα» αναφέρει η οδηγός του οχήματος που επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ελεγχος και αναφορά από το Α.Τ. Βόλου

Η επιστολή του κ. Πρίγκου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κινητοποίησε αστυνομικές δυνάμεις.

Κλιμάκιο του Α.Τ. Βόλου μετέβη στο συγκεκριμένο σημείο, προχώρησε σε έλεγχο, διαπίστωσε τα καταγγελλόμενα και συνέταξε αναφορά προς την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, προκειμένου με τη σειρά της να κινήσει τις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος.

Είκοσι ημέρες μετά, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας δεν έχει φροντίσει να ελέγξει τα καταγγελλόμενα και τα όσα καταγράφονται στην αναφορά του Α.Τ. Βόλου!

Κλιμάκιο εποπτών υγείας «θα»… κάνουν αυτοψία στο σημείο, άγνωστο πότε και ενώ οι χρήστες του οδικού δικτύου δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν… καμπανάκια για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Οδηγοί εικάζουν ότι τα νερά που έχουν λιμνάσει στο ρεύμα προς Βόλο οφείλονται στις χημικές τουαλέτες που βρίσκονται εκεί, οι οποίες πιθανότατα καθαρίζονται σε εξωτερικό χώρο, χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και εξακολουθούν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

«Κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Ούτε για τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία, αλλά ούτε και για τον κίνδυνο δυστυχήματος», σχολιάζει ο κ. Πρίγκος.

«Τι κι αν έχει δει το φως της δημοσιότητας η κατάσταση με τα βρωμόνερα στην περιοχή της πρώην Express Service στην Λαρίσης; Τι και αν ενημερώθηκε η αστυνομία και η Διεύθυνση Υγείας Μαγνησίας για τον κίνδυνο δημόσιας υγείας; Τι κι αν ελλοχεύει ο κίνδυνος θανατηφόρου τροχαίου λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος; Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός… Απόδειξη ότι ζούμε σε ένα διαλυμένο κράτος από όλες τις απόψεις… Δευτέρα έχει σειρά ο Εισαγγελέας για τα περαιτέρω…», προειδοποιεί ο κ. Πρίγκος.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button