ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Κόβει» την ανάσα το δένδρο που κατέρρευσε στην Κνωσό – «Πνίγεται» από τα σκουπίδια η Σπιναλόγκα (vid)

Αποφεύχθηκαν τραγικές καταστάσεις στο Ανάκτορο της Κνωσού καθώς έπεσε μεγάλο κλαδί πεύκου, περιστατικό που σήμανε συναγερμό στον αρχαιολογικό χώρο

  •  Από τύχη δεν τραυματίστηκαν επισκέπτες μία και το Ανάκτορο ήταν κλειστό
  • Οι εργαζόμενοι για λόγους ασφάλειας απέκλεισαν τον χώρο που έπεσε το δέντρο
  • Τα σκουπίδια “πνίγουν” την Σπιναλόγκα

Το περιστατικό συνέβη προχθές βράδυ. Το κλαδί που έσπασε είναι δεκάδων τόνων, ενώ οι συνέπειες θα ήταν τραγικές εάν αυτό συνέβαινε μέρα καθώς πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο διέρχονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες.

Άμεσα εργαζόμενοι απέκλεισαν ένα μεγάλο τμήμα του αρχαιολογικού χώρου, ενώ αύριο το δέντρο θα κοπεί καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πτώσης του.

Δεντρο Κνωσός

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρατηρητικότητα των εργαζομένων τις προηγούμενες ημέρες με την κλήση του μεγάλου πεύκου αποτέλεσε σωτήρια καθώς έκλεισαν ένα μικρό τμήμα πέριξ του δέντρου. Οι φόβοι τους δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν καθώς έσπασε μεγάλο κλαδί του πεύκου, κάτω από το οποίο μάλιστα αρκετοί τουρίστες αναζητούσαν στιγμές δροσιάς.

Κνωσός Δεντρο

Την ίδια ώρα, εικόνες ντροπής αντικρίζουν τουρίστες στο μνημείο της Σπιναλόγκας με φόντο τα σκουπίδια και τις στοιβαγμένες σακούλες σκουπιδιών δίπλα στους κάδους.  

Και όλα αυτά συμβαίνουν λόγω της έλλειψης προσωπικού καθαριότητας καθώς δεν προκηρύχθηκαν αντίστοιχες θέσεις, ενώ αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους στο Νομό Λασιθίου.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button