Δ/Σ ΕλλάδαΔυτική ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

«Κάτω από τη βάση» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις έγγειες βελτιώσεις

Από την περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Τελικά ούτε οι προσφυγές μας έσωσαν. Οριστικά εκτός έμειναν οι πέντε προτάσεις που υπέβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη (ΠΑΑ) 2014-2022 συνολικής δημόσιας δαπάνης 12.000.000 ευρώ περίπου, οι οποίες αφορούσαν την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό αρδευτικών υποδομών. Ούτε μια δεν κατάφεραν να εντάξουν. Ούτε μία.

Οι δυο προτάσεις αφορούσαν ΤΟΕΒ της Ηλείας (Επιταλίου και Α’ Πύργου) και οι τρεις της Αιτωλοακαρνανίας (Φυτειών, Ευηνοχωρίου, Γαλατά).
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξ, την ίδια περίοδο που τα έργα υπογειοποίησης του ανοικτού αρδευτικού δικτύου (κανελέτα) στους ΤΟΕΒ Α’ Πύργου, Επιταλίου, Πελοπίου και Αμαλιάδας απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς να έχουν διασφαλιστεί εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.

Δεν μπορούμε να συζητάμε σοβαρά για ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, μείωση της σπατάλης, συγκράτηση του ενεργειακού κόστους και τελικά βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς σοβαρές παρεμβάσεις στα εγγειοβελτιωτικά έργα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button