Διεθνής επικαιρότητα

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει ότι κατέρριψε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι μαχητές της κατέρριψαν σήμερα ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον Λίβανο. «Πύραυλος εδάφους-αέρος εκτοξεύτηκε εναντίον UAV της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο επιχειρούσε στον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Ως αποτέλεσμα, το UAV υπέστη ζημιά και κατέπεσε στο έδαφος του Λιβάνου», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό κίνημα διευκρίνισε ότι μαχητές του κατέρριψαν ένα Hermes 900, ένα ισραηλινής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που χρησιμοποιείται για κατασκοπευτικούς και επιθετικούς σκοπούς.

Οι εχθροπραξίες κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες.

Το Σάββατο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα περίχωρα της πόλης Αϊταρούν, στον νότιο Λίβανο. Άμεση ήταν η αντίδραση της Χεζμπολάχ, καθώς λίγες ώρες αργότερα εξαπολύθηκαν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του κιμπούτς Μαλκία και ενός κέντρου διοίκησης των IDF στο βόρειο Ισραήλ. Στη δεύτερη περίπτωση χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα για πρώτη φορά πύραυλοι τύπου Falaq 2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button