ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Όλη η αλήθεια για τον νέο ΒΟΑΚ: Τι διαπραγματεύονται Υπουργείο, ανάδοχος και Δήμοι Ηρακλείου – Μαλεβιζίου με φόντο το ΣτΕ

O κ. Ταχιάος είπε χθες ότι θα συζητήσει και με τους δύο Δήμους για μια τεχνική λύση που δε θα είναι μαξιμαλιστική, λέγοντας ότι οικονομικά είναι ένα έργο διασφαλισμένο, όμως αν ανοιχτούν πολλά εργοτάξια ταυτόχρονα στην Κρήτη, τότε θα είναι δύσκολο να υποστηριχθούν από τον κατασκευαστικό κόσμο

Πριν από λίγο καιρό, ο δικηγόρος και πρώην δημοτικός σύμβουλος και αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε άρθρο του στη “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr είχε αναφέρει ότι το υπουργείο Υποδομών συζητάει το θέμα των προσφυγών των Δήμων Μαλεβιζίου και Ηρακλείου για τον νέο ΒΟΑΚ και το γεγονός ότι διχοτομεί τις πόλεις. Γι’ αυτό και προσέφυγαν. Είχε αποκαλύψει επίσης ότι ο γραμματέας που υπέγραψε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν είχε εξουσιοδότηση, και το ΣτΕ είναι πολύ πιθανόν να δεχτεί τα αιτήματα των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου για υπογειοποίηση με στέγαστρα των τμημάτων του ΒΟΑΚ που διχοτομούν τα οικιστικά σύνολα. 

Χθες, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος τι μας είπε που δεν το είχε πει όταν είχε έρθει με τον Σταϊκούρα στην Κρήτη τον περασμένο Φεβρουάριο; Είπε ότι «θα συζητήσουμε με τους Δήμους για τις προσφυγές». Εξάλλου τώρα δόθηκε 6μηνη παράταξη από το ΣτΕ για τη συζήτησή τους. Τη ζήτησε το Δημόσιο. Μαθαίνουμε ότι συζητά το υπουργείο και με τον ανάδοχο κι εμείς λέμε ότι, για να μην τιναχτεί στον αέρα το έργο, το υπουργείο εξαναγκάστηκε να “παζαρέψει” και με τους Δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, αλλά και με τον ανάδοχο τι θα κάνει δεκτό και ποια έργα υπογείωσης μπορούν να γίνουν, ώστε να αποφύγει το δικαστικό “Βατερλό”! 

Έτσι, ο υφυπουργός Υποδομών από το Αμάρι χθες που πήγε για τη μελέτη του Πλατύ μίλησε για τον ΒΟΑΚ, λέγοντας ότι η δίκη πήρε αναβολή για Οκτώβριο-Νοέμβριο και ανέφερε: «Έχει μια λογική αυτό το αίτημα». Το είχε πει και πέρυσι στον Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τον τότε δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στο γραφείο του, όταν του εξέθεσαν το σκεπτικό της προσφυγής του Δήμου Ηρακλείου. Όμως έκτοτε υπήρχε σιωπή! Τώρα όμως ο κ. Ταχιάος μίλησε, λέγοντας ότι θα συζητήσει και με τους δύο Δήμους για μια τεχνική λύση που δε θα είναι μαξιμαλιστική, λέγοντας ότι οικονομικά είναι ένα έργο διασφαλισμένο, όμως αν ανοιχτούν πολλά εργοτάξια ταυτόχρονα στην Κρήτη, τότε θα είναι δύσκολο να υποστηριχθούν από τον κατασκευαστικό κόσμο, αφού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν υπάρχουν καν εργάτες και τεχνίτες αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, ενώ υπενθύμισε ότι ο ΒΟΑΚ είναι ένα έργο το οποίο είναι έργο επιθυμία και προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού, ο οποίος διασφαλίζει χρήματα για το έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης. 
Εν ολίγοις, ανάδοχος, υπουργείο και Δήμοι θα συζητήσουν να βρεθεί λύση για να μην τιναχτεί στον αέρα το έργο! Εμείς σας είπαμε όλη την αλήθεια…! 
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button