Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου φιλοξενεί το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακών διαλόγων

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι δημιουργοί θα παρουσιαστούν στο 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακών Διαλόγων που ανάβει τους προβολείς του στην Σάμο από τις 15 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα νέο φεστιβάλ αφιερωμένο στο Μεσογειακό Ντοκιμαντέρ και μια ιδέα που ξεκίνησε από τον πρόεδρο του «Ερμεία», σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα, με στόχο να εκφραστεί εμπράκτως η αντίληψη ότι η Μεσόγειος δεν είναι μια θάλασσα που χωρίζει τους ανθρώπους των χωρών που την περιβάλλουν, αλλά αποτελεί διακριτό στοιχείο που τους ενώνει πολιτισμικά.

Συνολικά θα προβληθούν 40 ντοκιμαντέρ από χώρες της Μεσογείου που αναπαριστούν καλλιτεχνικά την πραγματικότητα, ενώ θα υπάρξει αφιέρωμα και στα ντοκιμαντέρ για τη Σάμο. Να σημειώσουμε ότι το φεστιβάλ πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παραγωγών Κινηματογραφικών Έργων ΕΡΜΕΙΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Σάμου και τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου, ο οποίος και θα παρουσιάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο του Φεστιβάλ τη μακρά ιστορική, οικονομική και πολιτιστική διαδρομή του μοσχάτου κρασιού.

Οι προβολές θα γίνονται στο θερινό κινηματογράφο (Κτίριο Προβατάρη του Πανεπιστημίου Αιγαίου) στο Λιμάνι Καρλοβάσου και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Δυτικής Σάμου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button