Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ Κοζάνης με τον Εμπορικό Σύλλογο Αιανής

 

Την Τετάρτη 8/11 , αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Θανάση Χαστά μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας και το Γιάννη Μητσιάκο μέλος της  Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης ,  πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αιανής.

Τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου ενημέρωσαν για την κατάσταση των επαγγελματιών της Αιανής και για τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν (φορολογία, ασφαλιστικό, μείωση εισοδήματος, κόστος λειτουργίας, συγκοινωνίες κ.ά.).

Η αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για τους μικρούς επαγγελματίες. Εξέφρασε την εναντίωσή της στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, το οποίο συνιστά μεγάλη επίθεση στο εισόδημα των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, στο όνομα της φοροδιαφυγής, κυνηγά για μια ακόμα φορά τους μικρούς επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν φορτωθεί με ένα σωρό βάρη (φορολογία από το 1ο ευρώ, χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος, τεκμήρια διαβίωσης, δεκάδες έμμεσοι φόροι κ.ά.).

Την ιδία στιγμή διατηρεί την κραυγαλέα φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα των εφοπλιστών με την εθελοντική φορολογία και τις 58 ειδικές φοροαπαλλαγές, των τραπεζιτών με τον αναβαλλόμενο φόρο και των στρατηγικών επενδυτών με τις φοροαπαλλαγές που προβλέπονται στους αναπτυξιακούς νόμους όλων των κυβερνήσεων.

Εξέφρασε την θέση του ΚΚΕ εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νέο φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησης για τους επαγγελματίες. Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού κ.ά.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη οι μικροί επαγγελματίες με τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα τους να ματαιώσουν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button