ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ισραήλ: Ελληνοκαθολική η εκκλησία που χτύπησε ο πύραυλος της Χεζμπολάχ (vid)

Από την επίθεση υπήρχε και ένας τραυματίας που φρόντιζε την εκκλησία

Ελληνοκαθολική είναι η εκκλησία που χτυπήθηκε από αντιαρματικούς πυραύλους της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με αρμόδιες διπλωματικές πηγές που επικαλείται το OPEN. Πρόκειται για μία ελληνόρυθμη καθολική εκκλησία των λεγόμενων Ουνιτών που απλώς έχουν υιοθετήσει τις λειτουργικές παραδόσεις και το εορτολόγιο της Oρθόδοξης Eκκλησίας.

Σημειώνεται ότι οι Ουνίτες δεν υπάγονται στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, ενώ όπως έγινε γνωστό, από την επίθεση υπήρχε και ένας τραυματίας. Πρόκειται για έναν άνδρα που φρόντιζε την εκκλησία που δεν λειτουργούσε, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού δεν είναι Έλληνας.

Τι ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι αντιαρματικός πύραυλος της Χεζμπολάχ έπληξε την ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Μαρίας στο Ικρίτ, στο βόρειο Ισραήλ.

«Η επίθεση δεν είναι μόνο μια ξεκάθαρη παραβίαση της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και μια παραβίαση της ελευθερίας της λατρείας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ισραηλινός στρατός σε δήλωση που αναρτήθηκε στο X, πρώην Twitter.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button