ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ισραήλ: Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο της χώρας

Σύμφωνα με ενημέρωση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου προς την κυβέρνησή του

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενημέρωσε τους υπουργούς της κυβέρνησής του ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο διαλύθηκε, μετά το αίτημα του Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, να συμμετάσχει σε αυτό, όπως γράφει η Jerusalem Post. 

«Το υπουργικό συμβούλιο ήταν στη συμφωνία συνασπισμού με τον Γκαντς, κατόπιν αιτήματός του. Αφού έφυγε ο Γκαντς, δεν χρειάζεται πλέον το υπουργικό συμβούλιο», δήλωσε.

Το υπουργικό συμβούλιο δημιουργήθηκε εκτάκτως τον Οκτώβριο μετά την επίθεση της Χαμάς. Μετά τις παραιτήσεις των Μπένι Γκαντζ και Γκάντι Άιζενκοτ από την κυβέρνηση ο Νετανιάχου προχωράει στη διάλυσή του. 

Πλέον ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα μεταβιβάζει ορισμένα από τα θέματα στο υπουργικό συμβούλιο πολιτικής ασφάλειας για συζήτηση, ενώ θα συνεχίσει να λαμβάνει τις ευαίσθητες αποφάσεις μέσω ενός μικρότερου συμβουλευτικού σχήματος. 

Σε αυτό αναμένεται να συμμετέχουν ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ, ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης Τζάκι Χάνγεκμπι και ο πρόεδρος του κόμματος Σας, Αριε Ντέρι, ο οποίος διατηρούσε χρέη παρατηρητή στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button