ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ιεράπετρα: Στοιχειώνουν τα κατασχεμένα σκάφη στο λιμάνι της Ιεράπετρας – «Εστία μόλυνσης δίπλα από την είσοδο του λιμανιού και κάτω από τα σπίτια των ψαράδων»

ακρόαση άρθρου

Λασίθι

Ιεράπετρα: Στοιχειώνουν τα κατασχεμένα σκάφη στο λιμάνι της Ιεράπετρας – «Εστία μόλυνσης δίπλα από την είσοδο του λιμανιού και κάτω από τα σπίτια των ψαράδων»

Τα δυο σκάφη που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του λιμανιού της Ιεράπετρας με τους επαγγελματίες αλιείς να ζητούν επιτακτικά την άμεση απομάκρυνση τους

Ένα ξύλινο σκάφος που είχε κατασχεθεί πριν μερικά χρόνια μεταφέροντας εκατοντάδες κιλά ναρκωτικών ουσιών σε σχήμα σοκολάτας έχει παραμείνει μέσα στο λιμάνι της Ιεράπετρας και έχει βυθιστεί κάτω ακριβώς από το Φρούριο «Καλές» ενώ ένα δεύτερο ξύλινο αλιευτικό που είχε εμπλακεί σε παράνομη μεταφορά αδασμολόγητων τσιγάρων παραμένει κατασχεμένο και αραγμένο στη ζώνη λιμένος πάνω από την «πλύστρα» του λιμανιού καταλαμβάνοντας ωφέλιμο χώρο από τον ελάχιστο που υπάρχει.

Και τα δυο αυτά σκάφη εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του λιμανιού της Ιεράπετρας με τους επαγγελματίες αλιείς να ζητούν επιτακτικά την άμεση απομάκρυνση τους.

«Το μικρό λιμάνι της Ιεράπετρας, έχει πάρα πολλά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία και στην εξυπηρέτηση των αλιευτικών και τουριστικών σκαφών που κάθε καλοκαίρι πολλαπλασιάζονται. Ειδικά αυτό το ξύλινο μισοβυθισμένο σκάφος που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια δεμένο κάτω από το Φρούριο «Καλές» είναι εστία αισθητικής ρύπανσης και γίνεται αντικείμενο σχολίων για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες μας. Το άλλο κατασχεμένο αλιευτικό που είχε εμπλακεί στην υπόθεση μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων, έχει γίνει εστία μόλυνσης δίπλα από την είσοδο του λιμανιού και κάτω από τα σπίτια των ψαράδων. Το σκάφος έχει γίνει σκουπιδοτενεκές και μυρίζει πολύ άσχημα, ενώ από μέσα του βγαίνουν κάθε βράδυ ποντίκια και κατσαρίδες. Θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να μεταφερθούν σε άλλο σημείο, αυτά τα σκάφη. Κάπου όπου να μη δημιουργούν πρόβλημα στους αλιείς και στους επισκέπτες του λιμανιού. Να ξεπεραστούν  τα γραφειοκρατικά προβλήματα αν υπάρχουν γιατί έχουν περάσει πια πάρα πολλά χρόνια», είπε στο neakriti.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Ιεράπετρας κ. Λάμπης Τζαράκης, που εκτός των άλλων προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο του, συνεχίζει να αγωνίζεται για να πείσει  την πολιτεία ότι θα πρέπει επιτέλους να βρει τρόπους για να περιοριστεί ο πληθυσμός του λαγοκέφαλου και του λεοντόψαρου που αποτελούν την αιτία εγκατάλειψης του επαγγέλματος του αλιέα από τα νέα παιδιά.

Λάμπης Τζαράκης
Ο κ. Λάμπης Τζαράκης

Στο μεταξύ με τον Λιμενάρχη Ιεράπετρας κ. Γιάννη Παπαδάκη (Αντιπλοίαρχο Λ.Σ.) συναντήθηκε ο δήμαρχος κ. Μανόλης Φραγκούλης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια σύντομη λύση σε αυτό αλλά και σε άλλα προβλήματα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ζητήματα ανάπτυξης της συνεργασίας Δήμου και Λιμεναρχείου, σχετικά με τη βελτίωση του παραλιακού μετώπου και σε θέματα που αφορούν στη χερσαία ζώνη λιμένος.

Επίσης τέθηκαν προς συζήτηση η απομάκρυνση των παροπλισμένων σκαφών που καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, οι εργασίες ανακαίνισης για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζεται το Λιμεναρχείο και γενικότερα ζητήματα του Λιμενικού Σώματος.

Από τις δυο πλευρές εκφράστηκε η διάθεση για την από κοινού συνεργασία σε όλα τα θέματα που ανακύπτουν και άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και τόνισαν ότι στόχος είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών.

Δείτε φωτογραφίες: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button