Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: «Δικαίωση για τους συναδέλφους του Ε.Σ.Υ.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΦ:

«Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 2/2024 απόφασή της έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του ν. 4472/17 βάση των οποίων ορίζονταν οι μισθοί επικουρικών και ειδικευομένων ιατρών ΕΣΥ κατά την περίοδο 2027- 2022.

Θυμίζουμε πως ανάλογη απόφαση έχει εκδοθεί από το ΣτΕ και για τους μόνιμους ιατρούς του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης τόσο του ΣτΕ όσο και του Αρείου Πάγου οι επαναλαμβανόμενες περικοπές στις αποδοχές των ιατρών του ΕΣΥ αντίκεινται στις αρχές του ειδικού μισθολογίου, της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος ) και της ισότητας στα δημόσια βάρη (άρθρο 4 του Συντάγματος) και συνεπώς κρίνονται ανίσχυρες.

Πιστεύουμε πως επιτέλους η πολιτεία, λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, Θα πρέπει άμεσα να αποκαταστήσει το μισθολόγιο των ιατρών του ΕΣΥ (όλων των βαθμίδων, ειδικοί ειδικευόμενοι, επικουρικοί), το οποίο τονίζουμε παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των κρατών της Ε. Ε.

Διαφορετικά με τις σημερινές αμοιβές, οι προκηρύξεις νέων θέσεων ιατρών ΕΣΥ θα αποβαίνουν άγονες, η ιατρική μετανάστευση στις χώρες του εξωτερικού θα συνεχίζεται και η ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος Υγείας θα παραμείνει πολιτική υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button