Διεθνής επικαιρότητα

Θλίψη στην Αγγλία: Πέθανε σε ηλικία 54 ετών ο Κέβιν Κάμπελ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο παλαίμαχος άσος των Άρσεναλ και Έβερτον, Κέβιν Κάμπελ.

«Είμαστε συντετριμμένοι όταν μαθαίνουμε ότι ο πρώην επιθετικός μας Κέβιν Κάμπελ πέθανε μετά από σύντομη ασθένεια. Ο Κέβιν λατρεύτηκε από όλους στο κλαμπ. Όλοι μας σκεφτόμαστε τους φίλους και την οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή», γράφει η Άρσεναλ στα social media.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε και ο πρώην συμπαίκτης του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, Μαρκ Κρόσλεϊ. Ο Κάμπελ, ο οποίος είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο στα τέλη Μαΐου, κράτησε τις λεπτομέρειες της ασθένειάς του ιδιωτικές.

Η λαμπρή καριέρα του Κάμπελ ξεκίνησε στην Άρσεναλ, όπου έκανε 224 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, παίζοντας με τη μορφή δανεισμού από τους “κανονιέρηδες” σε Λέιτον Όριεντ και Λέστερ. Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του θριάμβου των Λονδρέζων στο πρωτάθλημα του 1991 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του FA Cup και του League Cup το 1993, ενώ την επόμενη χρονιά κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κυπελλούχων.

Μετά από μια τριετή θητεία στη Νότιγχαμ Φόρεστ από το 1995 έως το 1998, ο Κάμπελ πήγε στο εξωτερικό για να παίξει για την τουρκική Τραμπζονσπόρ, που ήταν και η μοναδική φορά που έπαιξε εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Η επιστροφή του στο αγγλικό ποδόσφαιρο τον βρήκε να απολαμβάνει έναν επιτυχημένο εξάμηνο δανεισμό στην Έβερτον κατά το δεύτερο μισό της σεζόν 1998-99, όπου και πήρε μόνιμη μεταγραφή στο “Γκούντισον Παρκ” έναντι 3 εκατομμυρίων λιρών το ίδιο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μέρσεϊσαϊντ, πέτυχε 50 γκολ σε 160 παιχνίδια και έγινε γρήγορα σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων. Μετά την αποχώρησή του από τους “Toffees”, έπαιξε για λίγο στην Γουέστ Μπρομ και την Κάρντιφ πριν αποσυρθεί το 2006.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button