Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Θα μπουν στο ΝΑΤΟ αφού πρώτα κερδίσουν τη Ρωσία!”

Μετά τον Γενς Στόλτενμπεργκ άλλος ένας Αμερικανός αξιωματούχος επεσήμανε πως “για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η Ουκρανία θα πρέπει να κερδίσει πρώτα τον πόλεμο κατά της Ρωσίας!”. Πρόκειται για τον διευθυντή επικοινωνίας του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι ο οποίος είπε και τα ακόλουθα:

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ είναι το μέλλον της Ουκρανίας, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν προτού μπορέσει να ενταχθεί. Πρώτα πρέπει να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι μπορούν να το κάνουν αυτό. Και όταν τελειώσει ο πόλεμος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα εξακολουθούν να έχουν μακρά σύνορα με τη Ρωσία και μια νόμιμη απειλή για την ασφάλεια. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα βοηθήσει την Ουκρανία να χτίσει τη στρατιωτική-βιομηχανική της βάση, αν και η διαφθορά παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα», είπε ο Kirby.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας θεωρείται υπαρξιακή απειλή. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε τη δεδηλωμένη πρόθεση του Κιέβου να ενταχθεί στο στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ως μία από τις κύριες αιτίες της συνεχιζόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης.

Η προμήθεια δυτικών όπλων για την υποστήριξη της πολεμικής προσπάθειας του καθεστώτος του Κιέβου μετατρέπει τις χώρες που τα παρέχουν σε συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση, τονίζει η Μόσχα. Η περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση κινδυνεύει με άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button