ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Η χώρα των παραμυθιών»: Μια γιορτή με έντονο άρωμα Κρήτης στο «Αστόρια»

Μια γιορτή με έντονο άρωμα Κρήτης, έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Ιουλίου –  «Άλλωστε το νησί μας είναι ένας τόπος ευλογημένος. Πανέμορφα τοπία, εύφορη γη, φιλόξενοι Κρήτες, τόπος γραμμάτων και τεχνών»

Πλήθος κόσμου στην μεγάλη γιορτή με έντονο άρωμα Κρήτης έλαβε χώρα αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Ιουλίου στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια», που άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους.

Το Νηπιαγωγείο του Παιδικού Κολλεγίου της Χώρας των Παραμυθιών είχε ετοιμάσει ένα οδοιπορικό στην Κρήτη, ένα ταξίδι μέσα από χρώματα, γράμματα και νότες! Μια γιορτή με έντονο άρωμα Κρήτης. Άλλωστε το νησί μας είναι ένας τόπος ευλογημένος. Πανέμορφα τοπία, εύφορη γη, φιλόξενοι Κρήτες, τόπος γραμμάτων και τεχνών.

Αξίζει κανείς να παρατηρήσει την πορεία του μέσα στους αιώνες, από την εποχή των Μινωιτών μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε.

Η γιορτή λήξης του σχολείου έδωσε έμφαση στο κομμάτι της τέχνης, καθώς ο τόπος μας γνώρισε σπουδαία άνθιση μέσα από τους δημιουργούς του. Ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα από σημαντικές προσωπικότητες και το έργο τους εκτυλίχθηκε επί σκηνής. Οι μικροί πρωταγωνιστές ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από το Λασίθι ως τα Χανιά, κι από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα. Ηθοποιοί και θεατές συναντήθηκαν με τον Βιτσέντζο Κορνάρο, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Νίκο Ξυλούρη και τον Βασίλη Σκουλά.

Η ζωή και το έργο τους ζωντάνεψαν και σαν καρέ από ταινία τα μικρά παιδιά παρουσίασαν κομμάτια που σημάδεψαν τους ίδιους, τον τόπο μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο!

Άλλωστε στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Παιδικού Κολλεγίου της Χώρας των Παραμυθιών είναι να δίνει έμφαση στην ιστορία και την παράδοση, διότι όταν γνωρίζουμε την ιστορία μας, τότε γνωρίζουμε καλύτερα και τον ίδιο μας τον εαυτό!

Κι αν κάτι χαρακτηρίζει την Κρήτη είναι το έντονο στοιχείο της παράδοσης. Ένα στοιχείο που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Κι άξιος εκπρόσωπος αυτής της μεταλαμπάδευσης παραμένει ως τώρα ο κ. Σκουλάς Βασίλης. Ο ίδιος τίμησε με την παρουσία του την γιορτή του σχολείου, συμμετέχοντας στην εκδήλωση καθώς με τη λύρα του συνόδευσε το χορευτικό των παιδιών.

Ο κ. Σκουλάς Βασίλης τιμά με κάθε τρόπο το χωριό του, το νησί μας, την χώρα μας μέσα κι έξω απ’ αυτήν, μα κυρίως τιμά την τέχνη του. Το μουσικό του επίπεδο είναι αξεπέραστο. Η λύρα και το δοξάρι του βς προέκταση του χεριού του ζωντανεύουν και μοιάζουν να χορεύουν. Αγαπημένα τραγούδια, πολλές συναυλίες κι αμέτρητες στιγμές συμπληρώνουν την πορεία του. Όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος δεν ήταν μια εύκολη καλλιτεχνική διαδρομή, αλλά ένας ανήφορος συνεχών μαθημάτων, εμπειριών και ιδιαίτερης φυσικά σχέσης με την λύρα. 

Σε ένα στίχο του τραγουδά πως  η στιγμή αρκεί να σου αλλάξει τη ζωή. Ο ίδιος κατάφερε να μας χαρίσει  πολλές στιγμές που άλλαξαν τη ζωή μας, τα συναισθήματα μας, τη σκέψη μας.

Δεν χρειάζεται φτερά για πετάει ψηλά. Γιατί η φωνή του ξεκινά από τον Ψηλορείτη κι ανταμώνει με τον ουρανό.

Τον ευχαριστούμε θερμά για όσα μας προσφέρει! Και φυσικά ανυπομονούμε για τη συνέχεια!

Βέβαια η Κρήτη γέννησε πολλούς ακόμα σπουδαίους καλλιτέχνες και κανείς δεν παραβλέπει την προσφορά τους. Όμως μια παιδική μουσικο-θεατρική παράσταση δεν αρκεί να τους παρουσιάσει όλους. Άλλωστε η τέχνη στην Κρήτη αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο που δεν μπορεί να αποτυπωθεί ούτε σε μερικές γραμμές.

Το Παιδικό Κολλέγιο «Η χώρα των παραμυθιών» με απόλυτο σεβασμό στις παιδαγωγικές αρχές, ιδιαίτερη προσοχή και πολλή αγάπη και μεράκι φροντίζει οι μαθητές του να γνωρίσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την Κρήτη μέσα από τους ανθρώπους της. Γιατί το παρελθόν μας καθοδηγεί το παρόν μας και φωτίζει το μέλλον μας!

Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές για την αξιόλογη προσπάθεια!

Συγχαρητήρια στην διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και την παιδαγωγική ομάδα του Νηπιαγωγείου του Παιδικού Κολλεγίου της Χώρας των Παραμυθιών.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Σκουλά Βασίλη που με χαρά τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του. Καλό Καλοκαίρι!

Δείτε φωτογραφίες: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button