Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Το ΝΑΤΟ δεν είχε και θα έχει ποτέ κακές προθέσεις για τη Ρωσία!»

Κάθετα αντίθετος με όσους υποστηρίζουν πως το ΝΑΤΟ έχει κακές προθέσεις απέναντι στη Ρωσία, εμφανίστηκε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με τοποθέτηση που έκανε σε εκδήλωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στη Σαουδική Αραβία. Χαρακτηριστικά, τόνισε τα εξής:

«Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε κακία απέναντι στη Μόσχα. Και δεν θα υπάρξουν τέτοια σχέδια στο μέλλον. Η συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία. Δεν έχει κακόβουλες προθέσεις έναντι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν είχε ποτέ αυτά τα σχέδια και δεν θα to κάνει ποτέ», τόνισε ο Μπλίνκεν.

Τόνισε ότι η συμμαχία είναι τώρα «δυνατότερη και μεγαλύτερη από ό,τι ήταν πριν», αναφέροντας τη συμπερίληψη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει να αυξάνει την παρουσία του στην Ανατολική Ευρώπη. Έτσι, στις 4 Μαρτίου, το portal της συμμαχίας ανακοίνωσε το άνοιγμα της πρώτης αεροπορικής βάσης σε αλβανικό έδαφος. Η εγκατάσταση δημιουργήθηκε με βάση το σοβιετικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Kucov, 80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, τα Τίρανα. Το έργο κόστισε 50 εκατομμύρια δολάρια. Με τα χρήματα αυτά, η βάση μετατράπηκε σε σύγχρονο κόμβο για μελλοντικές αεροπορικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Η αεροπορική βάση θα εξυπηρετεί την Αλβανία και θα υποστηρίζει την επιμελητεία της συμμαχίας, τις αεροπορικές επιχειρήσεις, την εκπαίδευση και τις ασκήσεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button