ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Η πολιτική προστασία του Δήμου Ηρακλείου στο επίκεντρο συνάντησης Δημάρχου Ηρακλείου – Προέδρου Ο.Α.Σ.Π.

Αλέξης Καλοκαιρινός και Ευθύμης Λέκκας συζήτησαν για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας και τη διεξαγωγή αντισεισμικής άσκησης στο Δήμο Ηρακλείου

Τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας – Ο.Α.Σ.Π. Ευθύμη Λέκκα υποδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας 17/6 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με σκοπό να συζητήσουν θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική και οι προϋποθέσεις εκπόνησης και υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας για το Δήμο Ηρακλείου, με τον Πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Π. να εκφράζει την πρόθεση του Οργανισμού να προσφέρει προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου επανάφερε την αναγκαιότητα διεξαγωγής άσκησης αντισεισμικής προστασίας ειδικά για τον Δήμο Ηρακλείου, με δεδομένο ότι – όπως είχε διαπιστωθεί και αναφερθεί από τον ίδιο κατά τη διάρκεια της άσκησης Μίνωας 2024 – το Ηράκλειο είχε μείνει στο περιθώριο.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες η συζήτηση θα συνεχιστεί έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης πρόταση και να αναζητηθούν οι κατάλληλες πηγές χρηματοδότησης. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει ολοκληρώσει την επικαιροποίηση της μελέτης εκκένωσης 27 Δημοτικών κτηρίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι, Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καραντινός, Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Μανόλης Χαιρέτης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη, η Δ/ντρια της Δημοτικής Αστυνομίας Βούλα Πλατάκη και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας Μαρία Μουντράκη και Κλειώ Μενεδιάτη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button