ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Επίθεση σε βάρος μαθητή στα Χανιά: Με σπασμένη γνάθο ο 16χρονος – Μήνυση από τον πατέρα του κατά αγνώστων (vid)

Νέα επίθεση σε βάρος μαθητή στα Χανιά: Αυτή τη φορά ένας 16χρονος μαθητής λυκείου, ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του λυκείου όπου φοιτά, φέρεται να χτυπήθηκε από 17χρονο, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στη γνάθο

  • Και νέα επίθεση σε βάρος 16χρονου μαθητή στα Χανιά
  • Τον γρονθοκόπησαν στο προαύλιο Λυκείου
  • Μήνυση από τον πατέρα κατά αγνώστων για σωματική βλάβη

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία και όχι μόνο από το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή, αυτή τη φορά σε σχολείο των Χανίων.

Ειδικότερα, το νέο περιστατικό έρχεται να χτυπήσει καμπανάκι για την έξαρση της ενδοσχολικής βίας στην Κρήτη και για τα βαθύτερα αίτια της.

Αυτή τη φορά ένας 16χρονος μαθητής λυκείου, ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του λυκείου όπου φοιτά, φέρεται να χτυπήθηκε από 17χρονο, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στη γνάθο.

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε ο πατέρας του 16χρονου ενώ ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγκάλεσε σε σύσκεψη όλους τους διευθυντές σχολείων.

Η επίθεση σε βάρος του Χανιώτη μαθητή έγινε σε μια περίοδο που το βίντεο με τον ξυλοδαρμό 13χρονου μαθητή σε σχολείο του Ρεθύμνου εξακολουθεί να κάνει το γύρο του διαδικτύου σοκάροντας την κοινή γνώμη.

Ανάστατα είναι τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης ενώ η Ένωση Γονέων Χανίων καταδικάζει απερίφραστα το τελευταίο περιστατικό, σημειώνοντας ωστόσο πως «το θέμα δεν είναι τωρινό» και πως «η σχολική βία οξύνεται μέρα με τη μέρα».

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη στο προαύλιο λυκείου της πόλης. Ένα πλαστικό μπουκάλι νερού που εκσφενδονίστηκε από καφετέρια και βρήκε τον 16χρονο μαθητή που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου στο πρόσωπο, ήταν η αφορμή για να εισέλθουν στο χώρο εξωσχολικοί. Μιλώντας στη Ν.Κ. η μητέρα του 16χρονου περιέγραψε τα γεγονότα ,όπως της τα μετέφερε ο παιδί της και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Εξήγησε πως όταν ο 16χρονος δέχτηκε το μπουκάλι στο πρόσωπο, αντέδρασε ζητώντας από το νεαρό που το πέταξε το λόγο. Η απάντηση που πήρε ήταν «γιατί έτσι γουστάρω» και από τη στιγμή εκείνη τα αίματα άναψαν και η παρέα του παιδιού που φέρεται να επιτέθηκε κατευθύνθηκε προς το σχολείο.

Αν και τα πνεύματα κατευνάστηκαν αρχικά από εκπαιδευτικούς και οι μαθητές του άλλου σχολείου απομακρύνθηκαν, γρήγορα επανήλθαν και ένας εξ αυτών φέρεται να γρονθοκόπησε τον 16χρονο ο οποίος άρχισε να αιμορραγεί. «Γύρω στα 7-8 άτομα, εισήλθαν στο χώρο του σχολείου από τη μεριά του γυμνασίου που η πόρτα ήταν ανοιχτή ,κατευθυνθήκανε προς το μέρος του ,τους λέει ο γιός μου «παιδιά  τι θέλετε; Το θέμα έληξε», και τότε ένας , ο αρχηγός τους προφανώς, πήγε και του έπαιξε μια γροθιά στο σαγόνι» είπε στην περιγραφή της η μητέρα του.  

Τι λέει η μητέρα του 16χρονου

Άμεση ήταν η επέμβαση των εκπαιδευτικών του σχολείου που παρείχαν κατ’ αρχήν πρώτες βοήθειες στον 16χρονο και στη συνέχεια ενημέρωσαν τους γονείς του. Για ομάδα εξωσχολικών και μαθητών που δρουν σαν συμμορία έκανε λόγο η μητέρα του θύματος η οποία έχει ήδη καταθέσει αναφορά στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στο σχολικό συγκρότημα που συνέβη το περιστατικό, ενώ θέτει ερωτήματα ως προς την φύλαξη των σχολείων.

«Κατά κάποιο τρόπο επιρρίπτω κάποιες ευθύνες στο γυμνάσιο που είχε ανοιχτή την πόρτα γιατί αν μη τι άλλο όταν αφήνουμε τα παιδιά μας σε ένα σχολείο, θεωρούμε ότι τα αφήνουμε σε ένα ασφαλές μέρος. Δεν τα αφήνουμε στο λιμάνι να πάνε τσάρκα μετά τα μεσάνυχτα για να ανησυχούμε. Είναι στο σχολείο. Σε ένα χώρο που πρέπει να είναι ασφαλής για όλα τα παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε γναθοχειρούργο στο ΠΑΓΝΗ ο 16χρονος μαθητής

Χθες ο 16χρονος μαζί με τους γονείς του μετέβη στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να εξεταστεί από γναθοχειρούργο καθώς στα Χανιά δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στο νοσοκομείο. Ο πατέρας του υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου για πρόκληση σωματικών βλαβών ωστόσο η επίθεση σε βάρος του μαθητή προκαλεί έντονο προβληματισμό με δεδομένο μάλιστα πως όπως καταγγέλλουν σχολικοί κύκλοι, καταγράφεται αύξηση της βίας στις μαθητικές κοινότητες.

Η κ. Αργυρώ Νταγκουνάκη, Γραμματέας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χανίων αναφέρθηκε στα αίτια που έχουν οδηγήσει σε όξυνση του φαινομένου τονίζοντας ότι η ενδοσχολική βία δεν είναι κάτι καινούριο. «Τα φαινόμενα σχετίζονται με το σχολείο, με την κοινωνία. Υπάρχει φτώχια ,κακοποίηση, προσκόλληση των παιδιών στις οθόνες που αναπαράγουν βία. Η ρίζα δεν είναι μέσα στο σχολείο όμως αλλά στην οικογένεια» υπογράμμισε η κ. Νταγκουνάκη η οποία αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της επαρκούς στελέχωσης των σχολείων και στο αίτημα που εδώ και χρόνια διατυπώνουν οι Ενώσεις Γονέων για τοποθέτηση ψυχολόγων σε όλα τα σχολεία.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button