Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των αγωνιστών του ’40 – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Η καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, όπου παρέστησαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, πρόσκοποι, οδηγοί και πολιτιστικοί σύλλογοι του τόπου.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος από την στρατιωτική μπάντα της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Κοζάνης, ενώ την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας πραγματοποίησε ο Φιλόλογος του 4ου ΓΕΛ, Χρήστος Λιάλιος.

Έπειτα πραγματοποιήθηκε δεξίωση για τους επισήμους και τους δημότες στο Δημαρχείο.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου τόνισε “είναι κάτι το οποίο δείχνει τη φύση της ελληνικής πατρίδας και τη φύση του ελληνικού έθνους. Σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε οποιαδήποτε υποχώρηση στην τιμή, την αξιοπρέπεια μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουμε ούτε μια σπίθα της κυριαρχίας μας ούτε στη γη, ούτε στη θάλασσα, ούτε στον αέρα. Οι παρελθόντες έκαναν το καθήκον τους, δικό μας καθήκον είναι να παραδώσουμε στα παιδιά μας, μια Ελλάδα πολύ καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε”.

 

 

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button