ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Η οικοδέσποινα Γερμανία στα προημιτελικά του Euro

Στα προημιτελικά του Euro η Γερμανία μετά από ένα φοβερό ματς κόντρα στη Δανία. Τα «πάντσερ» κέρδισαν με 2-0 τους Δανούς σε ένα παιχνίδι που είχε 20λεπτη διακοπή λόγω καταιγίδας, είχε τρία ακυρωθέντα γκολ και χρήση VAR σε αρκετές περιπτώσεις. Ισπανία ή Γεωργία η επόμενη αντίπαλος των Γερμανών.

Ο αγώνας

Στο 4ο λεπτό η Γερμανία σκόραρε με κεφαλιά του Σλότερμπεκ μετά από κόρνερ αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ, το οποίο πάντως ήταν πάρα πολύ αυστηρό.  Η Γερμανία είχε μπει πολύ δυνατά και στο 7’ ο Κίμιχ έπιασε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και ο Σμάιχελ έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ενώ από την εκτέλεσή του ο Σλότερμπεκ πήρε πάλι την κεφαλιά και ο Σμάιχελ έδιωξε εκ νέου.

Στο 11’ ο  Ρίντιγκερ σήκωσε υπέροχα στον Χάβερτς κι εκείνος έπιασε τρομερό σουτ στην κίνηση από αριστερά, η μπάλα έσκασε και στο έδαφος αλλά ο Σμάιχελ κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ και από την εκτέλεση του ο Άντριχ  πήρε την κεφαλιά αυτή τη φορά και ο γκολκίπερ των Δανών μπλόκαρε.

Στο 21’ μετά από μπαλιά 50 μέτρων ο Έρικσεν κατέβασε μαγικά κι έκανε το σουτ αλλά ο Ρίντιγκερ του έβαλε σωτήριο μπλοκ και στο 24’ ο Έρικσεν βρήκε κάθετα τον Μέλε ο οποίος έκανε το σουτ από αριστερά και αστόχησε για λίγο.

Στο 35ο λεπτό ο Όλιβερ διέκοψε το ματς καθώς άνοιξαν οι ουρανοί και οι ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια.

Το ματς ξεκίνησε μετά από περίπου 20 λεπτά και στο 37’ η Γερμανία έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Ράουμ σέντραρε από αριστερά και ο Χάβερτς πήρε την κεφαλιά αλλά ο Σμάιχελ έδιωξε και στην εξέλιξη της φάσης έγινε γέμισμα από απέναντι και ο Σλότερμπεκ απείλησε με νέα κεφαλιά.

Στο 42’ ο Χόιλουντ έκλεψε στην περιοχή των Γερμανών κι έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο πλαϊνό δίχτυ και στο 45’ η Δανία έφυγε στην κόντρα με τον Ντιλέινι, εκείνος από δεξιά έστρωσε στον Χόιλουντ αλλά ο Νόιερ πρόλαβε και κάλυψε και στη συνέχεια ο Άντριχ έδιωξε.

Η Δανία μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 49ο λεπτό σκόραρε με τον Άντερσεν αλλά κι αυτό το γκολ ακυρώθηκε, επίσης σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση. Μάλιστα στην επόμενη φάση ο Ράουμ έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Άντερσεν και ο Όλιβερ είδε το video και έδωσε το πέναλτι. Ο Χάβερτς εκτέλεσε εύστοχα κι έγραψε το 1-0.

Στο 59ο λεπτό ο Χάβερτς πήρε πανέμορφα την μπάλα μπροστά και βρέθηκε απέναντι στον Σμάιχελ αλλά πλάσαρε άστοχα και στο 67’ ο Χόιλουντ γύρισε μέσα στην περιοχή κι έκανε το σουτ αλλά ο Νόιερ είπε όχι.

Σελικά στο 68ο λεπτό ο Σλότερμπεκ έβγαλε όμορφη μπαλιά στον Μουσιάλα, εκείνος έφυγε ολομόναχος από αριστερά και πλάσαρε με το δεξί για το 2-0. Από εκεί και πέρα η Δανία δεν είχε άλλα ψυχικά και σωματικά αποθέματα καιη Γερμανία απείλησε με σουτ του Βιρτς στο  90′, με τον Σμάιχελ να μπλοκάρει. Στο 90+1′ ακυρώθηκε και γκολ του Βιρτς και στο 90+5′ ο Σμάιχελ έσωσε εντυπωσιακά με το πόδι μετά από σουτ του Χάβερτς. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button