Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην υπηρεσία του λαού με τη στήριξη του ΚΚΕ

Οι αντικομουνιστικές αναφορές και η απρόκλητη επίθεση προς εκπρόσωπο της, όπως τις χαρακτηρίζει, του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» Ξενοφώντα Κροκίδη, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, προκάλεσαν τη αντίδραση της «Λαϊκής Συσπείρωσης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ανάμεσα στα άλλα ότι δεν ασκεί ποτέ κριτική με βάση τις αγαθές ή καλές προθέσεις, ούτε πρόκειται να αθωώσει όσους κουράζονται ανιδιοτελώς υπηρετώντας την αντιλαϊκή πολιτική και επισημαίνει ότι το επιστημονικό κύρος δεν αποτελεί άλλοθι για πολιτικές επιλογές.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Με αφορμή την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε ο εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στη συνεδρίαση της 26ης Ιούνη από το Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης “ο Τόπος της Ζωής μας” κ. Ξ. Κροκίδη  και τις αντικομουνιστικές αναφορές του, στη θέση μας σχετικά με την διεκδίκηση 85.500€ από τον εργολάβο που το 1997 έχτισε την δημοτική βιβλιοθήκη και δεν ξοφλήθηκε, σημειώνουμε τα ακόλουθα:

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κάναμε καθαρό ότι πρόκειται για την παράταξη του ΚΚΕ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Αποτελεί δε τη μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση αφού όλες οι άλλες παρατάξεις και τα κόμματα που τις στηρίζουν συμπλέουν στην ίδια στρατηγική κατεύθυνση της Ε.Ε., των νόμων του καπιταλιστικού συστήματος που προστατεύει και προάγει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των αναγκών και των δικαιωμάτων του λαού, στο έδαφος των διοικητικών μεταρρυθμίσεων «Καποδίστριας», «Καλλικράτης», «Κλεισθένης Ι&ΙΙ», που κανείς τους δεν αμφισβητεί την ουσία τους.

Από τη σκοπιά της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων πηγάζει η στάση αλλά και η κριτική που ασκούμε στις άλλες δυνάμεις, όπως βέβαια και στη δημοτική αρχή που έχει την πρώτη ευθύνη.

Επιβεβαιώνεται η θέση μας πως η δημοτική αρχή συνεχίζει στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες, με τις ευλογίες της  «συμπολιτευόμενης – αντιπολίτευσης», η οποία συμφωνεί στη λειτουργία του δήμου ως επιχείρηση Α.Ε., με κοκορομαχίες σε δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα.

Αυτό αποδεικνύεται από μια σειρά αποφάσεις που πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, όπου όλοι μαζί στήριξαν την πολιτική της ανταποδοτικότητας, της φοροληστείας, του εργασιακού μεσαίωνα για τους εργαζόμενους του δήμου, την απελευθέρωση δομών και υπηρεσιών σε ιδιώτες μέσω των συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ), την παραχώρηση σε εργολάβους τμημάτων της καθαριότητας κτλ. Το ίδιο αποτυπώνεται και από πρόσφατες αποφάσεις  για την επόμενη πενταετία (διαχείριση με καύση απορριμμάτων, ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας-πρασίνου-φωτισμού, χαράτσωμα ελεγχόμενης στάθμευσης, ανταποδοτική υπηρεσία ύδρευσης και άρδευσης κτλ), με αποκορύφωμα την υπερψήφιση από όλους του Αναπτυξιακού Οργανισμού (Α.Ο.), που δίνει τη χαριστική βολή στο Δήμο.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” δεν ασκεί ποτέ κριτική με βάση τις αγαθές ή καλές προθέσεις, ούτε πρόκειται να αθωώσει όσους κουράζονται ανιδιοτελώς υπηρετώντας την αντιλαϊκή πολιτική.

Ας μην εκπλήσσονται λοιπόν για το ύφος της κριτικής μας απέναντι στη δημοτική αρχή και στην «συμπολιτευόμενη – αντιπολίτευση», το επιστημονικό κύρος δεν αποτελεί άλλοθι για  πολιτικές επιλογές.

Έχουμε δώσει πολλά και αλλεπάλληλα δείγματα γραφής για την τίμια στάση και την κριτική μας απέναντι στις άλλες δυνάμεις. Άλλοι θα πρέπει να ψαχτούν τι λένε πριν τις εκλογές και τι μετά, τι λένε όταν είναι στην αντιπολίτευση και τι όταν βρεθούν στο δημαρχιακό θώκο.

Εμείς μόνο στο λαό απολογούμαστε, σε κανέναν άλλον!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button