Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Η καρδιά της Metlen χτυπά δυνατά στο Αλούμινιον της Ελλάδος και στο Ενεργειακό Κέντρο Αγ. Νικολάου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου εκδήλωση στο εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος, με αφορμή την παρουσίαση του νέου ονόματος και της ανανεωμένης ταυτότητας της Metlen Energy & Metals (πρώην MYTILINEOS).

Η αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας σε Metlen Energy & Metals αποτελεί μια φυσική μετεξέλιξη, λόγω των προκλήσεων του μέλλοντος και των απαιτήσεων για ακόμη ισχυρότερη διεθνή παρουσία. Η δυναμική και σταθερά ανοδική πορεία της Metlen θεμελιώνεται στο μοντέλο συνεργειών των δύο Κλάδων της εταιρείας, της Ενέργειας και της Μεταλλουργίας. Πρόκειται για ένα μοντέλο που επισφραγίζει το στρατηγικό όραμα της Metlen και τη στροφή προς μια επιχειρηματική δραστηριότητα με παγκόσμιο αποτύπωμα και μεγέθη που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας.

Εργαζόμενοι από τον Τομέα Μεταλλουργίας της Metlen (Αλουμίνιον της Ελλάδος, Δελφοί Δίστομον, Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, ΕΠ.ΑΛ.ΜΕ.) και του Ενεργειακού Κέντρου Αγ. Νικολάου – του μεγαλύτερου στην Ελλάδα – συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς και εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου.

Η Metlen κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της Μεταλλουργίας. Λειτουργεί την μοναδική στην ΕΕ καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής βωξίτη, αλουμίνας και πρωτόχυτου αλουμινίου με ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις, ενώ έχει εισέλθει δυναμικά στον χώρο του ανακυκλωμένου αλουμινίου και ανακύκλωσης ψευδαργύρου μόλυβδου.

Το ιστορικό εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής που ξεπερνά τους 190.000 τόνους σε αλουμίνιο και τους 860.000 τόνους σε αλουμίνα. Πυλώνας της ελληνικής βιομηχανίας εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια και από τους ισχυρότερους εκπροσώπους του κλάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί δημιουργό προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία και τον κλάδο μεταλλουργίας.

Η μεταλλουργία,  αποτελεί το «κλειδί» για την πράσινη μετάβαση, καθώς προσφέρει πολλαπλά οφέλη και προστιθέμενη αξία για την Metlen, τους εργαζόμενους, τους μετόχους, τις τοπικές κοινωνίες, τη χώρα μας, αλλά και ρυθμίζει αν και πώς θα οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη ανάπτυξη που συμπεριλαμβάνει την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Σχετικά με την ενέργεια, η Metlen σήμερα είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της ενέργειας και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό utility, από την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία θερμικών μονάδων και έργων ΑΠΕ, το σχεδιασμό και κατασκευή έργων υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι την προμήθεια λιανικής σε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικού αεριού, την προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και την παροχή ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών ενέργειας (ενεργειακή απόδοση και αναβάθμιση, υπηρεσίες smart cities και υποδομές υδρογόνου κ.ά.).

Στην εκδήλωση μίλησαν υψηλόβαθμα στελέχη της Metlen Energy & Metals, ο Δημήτρης Στεφανίδης, Chief Executive Director, Metallurgy, η Βίβιαν Μπουζάλη, Chief Corporate Affairs & Communication Officer, καθώς και η Σάρα Φιδέλη, Chief People Officer.

O κ. Στεφανίδης σημείωσε πως «είναι γεγονός ότι εδώ τουλάχιστον στο ΑτΕ έχουν συμβεί διαχρονικά αρκετές αλλαγές. Η εταιρεία ξεκίνησε ως ΑτΕ, και παραμένει σήμερα το εργοστάσιο, μετά Πεσινέ, Αλκάν, Μυτιληναίος… αλλαγές ονόματος που συνοδεύονταν πολλές φορές από δύσκολες περιόδους, τις οποίες όμως χάρη στη πίστη, στην αφοσίωση και την εργατικότητα όλων σας, όλων μας, καταφέραμε να ξεπεράσουμε. Και να είμαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε την τελευταία αλλαγή ονόματος της εταιρείας μας».

H κα. Μπουζάλη από πλευράς της επεσήμανε τα εξής: «Metlen Energy & Metals, λοιπόν, παρ’ όλ’ αυτά η μεταλλουργία, ως βασικό συστατικό της δραστηριότητάς μας, είναι άξονας ανάπτυξης και μοχλός δημιουργίας. Είμαστε φτιαγμένοι από ισχυρό μέταλλο. Ανθεκτικό και πολύτιμο. Και αντλούμε ενέργεια από τη δική μας δύναμη. Ηλεκτρίζουμε το μέλλον μας και διασφαλίζουμε την ανοδική μας πορεία».

Η κα. Φιδέλη, τέλος, ανέφερε ότι «οι άνθρωποί μας είναι στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε και η ευθυγράμμιση της στρατηγικής μας για το ανθρώπινο δυναμικό με τους επιχειρηματικούς μας στόχους είναι υψίστης σημασίας για την επιτυχία μας».

Το νέο λογότυπό της Metlen συνδυάζει την κύρια πηγή ενέργειας του πλανήτη μας -τον ήλιο- με την οπτική μεταφορά ενός πάλσαρ, ενός περιστρεφόμενου αστέρα νετρονίων που εκπέμπει δέσμες ενέργειας από τους πόλους του. Το πάλσαρ συμβολίζει ένα δίδυμο αστέρι που αποτελείται από πολλά ξεχωριστά στοιχεία που ενώνονται και λειτουργούν αρμονικά, με την ικανότητα να κινούνται δυναμικά όταν χρειάζεται. Αυτό το σύμβολο αντικατοπτρίζει την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα και την εξέλιξη, καθώς και την ενέργεια των ανθρώπων της εταιρείας, αλλά ταυτόχρονα, καταδεικνύει με τον πλέον δυναμικό τρόπο το συνεργατικό μοντέλο της Metlen, που αποτελεί και καταλύτη της αναπτυξιακής της πορείας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button