Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Η Ευρασία πρέπει να απαλλαγεί από τις ΗΠΑ για να έχει ασφάλεια»





«Οι χώρες που ανήκουν στην Ευρασία θα πρέπει να καταλάβουν πως η ασφάλεια τους θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συνάντησης με φοιτητές και καθηγητές της Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης της Λευκορωσίας ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ.

«Ελπίζω ότι οι χώρες της ηπείρου θα καταλάβουν τελικά αυτή την ανάγκη, να οικοδομήσουμε ασφάλεια σύμφωνα με τις ευρασιατικές γραμμές. Είναι κάτι που δεν θα γίνει σύντομα πάντως διότι το ΝΑΤΟ μαζί με τους Αμερικανούς προσπαθούν λυσσαλέα να δικαιολογήσουν τη διείσδυσή τους στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Παρασύρουν τις πλειοψηφικές χώρες του κόσμου και προσπαθούν να διασπάσουν τις καθιερωμένες μορφές αλληλεπίδρασης».

«Αλλά σε κάποιο στάδιο, όλοι σίγουρα θα συνειδητοποιήσουν ότι κάποιος είναι υπεύθυνος για την ευτυχία του. Όταν η ευτυχία σου όμως σφυρηλατείται στην Ουάσιγκτον, υποφέρεις από αυτό», τόνισε ο υπουργός.

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε ο Λαβρόφ επεσήμανε πως «η πρόθεση της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. «Γενικά, όλες αυτές οι φιλοδοξίες και οι τάσεις που βλέπουμε στις πρακτικές πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν δεν είναι κάτι καινούργιο, είτε είναι εν γνώσει τους καταδικασμένες σε αποτυχία ιδέες για την πρόκληση στρατηγικής ήττας στη Ρωσία είτε μια πολύ αφελής επιθυμία να περιοριστεί η Μόσχα και το Πεκίνο», είπε.




Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button