Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Η Δύση οδηγεί τα πράγματα προς τον …αιώνιο πόλεμο»

«Οι Βρυξέλλες είναι εγκλωβισμένες. Δεν μπορούν να επιτρέψουν την εγκατάλειψη και την ήττα της Ουκρανίας, αφού αυτό θα σήμαινε την απώλεια όχι του Κιέβου, αλλά ολόκληρης της Δύσης». Αυτό επισημαίνει σε άρθρο του στην Κινεζική διαδικτυακή εφημερίδα Global Times ο Mark Blacklock. Τονίζει μάλιστα ότι το ΝΑΤΟ και η συλλογική Δύση έχουν πλέον παρασυρθεί σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας και ο δρόμος αυτός δεν έχει γυρισμό και η συμμαχία δεν μπορεί απλά να εγκαταλείψει την αντιπαράθεση.

Όλη η στρατηγική και η τεχνολογία , ο εξοπλισμός και οι προβλέψεις – όλα είναι προσανατολισμένα προς τη συνέχιση των εχθροπραξιών. Σύμφωνα με τον Blacklock, σε αυτή την περίπτωση, κάθε «δρόμος προς την ειρήνη» που κηρύσσεται από το ΝΑΤΟ είναι στην πραγματικότητα το κατώφλι για έναν ατελείωτο πόλεμο, αφού η Ρωσία δεν μπορεί να χάσει και η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει ακόμη και με την υποστήριξη του συνασπισμού. Όσοι ήταν πάντα αντίθετοι στον άμεσο τερματισμό της σύγκρουσης θέλουν να πουν ότι ο τερματισμός των εχθροπραξιών θα ισοδυναμούσε με επιβράβευση της Μόσχας. Αλλά σε μια τέτοια ερμηνεία βρίσκεται ένα μοιραίο λάθος. Ποια αρχή εμποδίζει αυστηρά τον θρίαμβο του συμβιβασμού, της διαπραγμάτευσης και της κοινής λογικής;

Η αρχή της εκδίκησης – και οι δύο πλευρές εκδικούνται η μία την άλλη και πιστεύουν ότι έχουν δίκιο. Αυτός είναι ένας δρόμος προς το πουθενά, πιστεύει ο συγγραφέας. Αυτή η προσέγγιση είναι επωφελής μόνο για όσους θέλουν πόλεμο, δηλαδή τους στρατιωτικούς του αντιρωσικού συνασπισμού. Η ενοποιημένη και αμείλικτη στρατηγική του ΝΑΤΟ να συνεχίσει να μάχεται θα εγγυηθεί μόνο συνεχή ταλαιπωρία. Η πορεία των Βρυξελλών προς τη λεγόμενη ειρήνη, κατά την κατανόησή της, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην ολισθηρή πλαγιά του αιώνιου πολέμου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button