ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Θρίαμβος της κοινωνίας των πολιτών η εκδήλωση του συμποσίου πολιτισμού για το έγκλημα των Τεμπών

Πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες της Κρήτης, παρακολούθησαν τις συγκλονιστικές ομιλίες, των χαροκαμένων γονέων,της προέδρου του Συλλόγου των Τεμπών 2023

Σε θρίαμβο της κοινωνίας των πολιτών που απαιτούν κάθαρση στο πολιτικό σύστημα και στους θεσμούς, με επικράτηση της Αλήθειας, της Ηθικής και της Δικαιοσύνης, εξελίχθηκε η χθεσινή εκδήλωση του πολιτισμικού φορέα << Συμπόσιο Πολιτισμού>>,στο πάρκο Γεωργιάδη του Ηρακλείου, για το Έγκλημα των Τεμπών, αφού πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες της Κρήτης, παρακολούθησαν τις συγκλονιστικές ομιλίες, των χαροκαμένων γονέων,της προέδρου του Συλλόγου των Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, του  Παύλου Ασλανίδη και της νομικού συμβούλου τους Ελεονώρας Γεωργίου για το αποτρόπαιο έγκλημα, τις ευθύνες των πολιτικών και της ασθμαίνουσας Δικαστικής Εξουσίας.

Ταυτόχρονα στο τέλος της εκπληκτικής αυτής εκδήλωσης που μίλησαν δεκάδες πολίτες ζητώντας την τιμωρία των ενόχων, ο πραγματογνώμονας της τελευταίας συγκλονιστικής πραγματογνωμοσύνης, Βασίλης Κοκοτσάκης, που ανατρέπει με επιστημονικό τρόπο την επικρατούσα άποψη περί σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών και αποδεικνύει πως υπήρξε έκρηξη του παράνομου εύφλεκτου υλικού, μίλησε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  και έδωσε διαφωτιστικές πληροφορίες για τα  συμβάντα και περιστατικά όπως πραγματικά εξελίχθηκαν.  

7

Τα στοιχεία αυτά μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο τις ευθύνες των πολιτικών ιθυνόντων και των διαμεσολαβούντων θεσμικών φορέων με τους αρμόδιους εκπροσώπους τους. Οι οικουμενικές αξίες ( Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Ισότητα, Αδερφοσύνη, Φιλία, Αγάπη , Αλήθεια, Ηθική, κ.λ.π.), που καλλιεργεί το << Συμπόσιο Πολιτισμού>>, είναι τα βάθρα της Δημοκρατίας, για τις οποίες διψούν κυριολεκτικά οι πολίτες και το απέδειξαν με την μαζική τους συμμετοχή εχθές ( Σάββατο), έκαναν ακόμα και τον εκτελεσμένο από του Γερμανού ναζί, ήρωα, Δήμαρχο του Ηρακλείου, Μηνά Γεωργιάδη να φαίνεται πως χαμογελά δικαιωμένος στην προτομή του στο ομώνυμο πάρκο.

7

Στην αρχή της εκδήλωσης έπαιξαν μουσική οι Ρος Ντέιλυ, Κέλλυ Θωμά, Ζωή Παπαδαντωνάκη, ο Μάνος Παπαδάκης με την ομάδα του ενώ απήγγειλαν ποίηση Ρίτσου και Σεφέρη, οι ποιητές της πόλης, Ζαχαρίας Κατσακός και Δημήτρης Περοδασκαλάκης.

7

Εξαιρετικό υπήρξε το λαικό δρώμενο της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής   Κατερίνας Πανδή και της ομάδας της, με βάση τον παραδοσιακό χορό της Ιερισσού που απέδωσε την διάσταση του τραγικού. Η εκδήλωση στηρίχθηκε από τους Πολίτες της Κρήτης , τους Φοιτητικούς Συλλόγους του νησιού ,Κ.Λ.Π.
 

7

Το << Συμπόσιο Πολιτισμού>>, ευχαριστεί τα Μέσα Ενημέρωσης που πληροφόρησαν τους πολίτες για την πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής συγκέντρωσης, ευχαριστεί βεβαίως και εκείνα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που δεν πληροφόρησαν , όπως όφειλαν να πράξουν, τους πολίτες. 
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button