Διεθνής επικαιρότητα

Η Βρετανία απομάκρυνε τον πρεσβευτή της στο Μεξικό – Σημάδεψε με όπλο υπάλληλο

Αθόρυβα απομακρύνθηκε από το πόστο του ο Βρετανός πρέσβης στο Μεξικό αφού σημάδεψε με τουφέκι επίθεσης έναν τοπικό υπάλληλο της πρεσβείας, όπως προέκυψε όταν πλάνα από το περιστατικό αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι ο Τζον Μπέντζαμιν βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στο Ντουράνγκο και τη Σιναλόα, δύο πολιτείες με ισχυρές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, όταν κοίταξε από το στόχαστρο του όπλου έναν συνάδελφο, ο οποίος κάνει άβολα χειρονομίες στο κλιπ των πέντε δευτερολέπτων.

Το πυροβόλο όπλο πιθανότατα ανήκε στην ασφάλεια που συνόδευε τον διπλωμάτη, ο οποίος απολύθηκε αμέσως μετά το περιστατικό τον Απρίλιο.

Το βίντεο κυκλοφόρησε από έναν ανώνυμο λογαριασμό στο X, πρώην γνωστό ως Twitter. «Σε ένα πλαίσιο καθημερινών δολοφονιών στο Μεξικό από εμπόρους ναρκωτικών, τολμά να αστειεύεται», έγραψε ο λογαριασμός.

Στο Μεξικό σημειώνονται πάνω από 30.000 ανθρωποκτονίες ετησίως τα τελευταία έξι χρόνια -ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στη Λατινική Αμερική- καθώς οι ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος μάχονται για τον έλεγχο εδαφών και επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Μπέντζαμιν, 61 ετών, δεν αναφέρεται πλέον ως πρέσβης στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο Μπέντζαμιν έγινε πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μεξικό το 2021, ενώ προηγουμένως είχε αναλάβει θέσεις στη Χιλή, την Τουρκία, τη Γκάνα, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ σε μια καριέρα σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button