Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Κοζάνη: Ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας ‘Σύμπλευση’

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ότι ξεκινά την λειτουργία του στην Κοζάνη το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔ-ΗΦ) για Άτομα με Αναπηρία, υπό την επωνυμία «Σύμπλευση».

Τα ΚΔ-ΗΦ για Άτομα με Αναπηρία αποτελούν μια υποκατηγορία των Κέντρων Αποθεραπείας – Αποκατάστασης και επί του παρόντος απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών, που πάσχουν από συγγενείς αναπηρίες κάθε είδους, από νοητική αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές τύπου αυτισμού ή συνδρόμου Down, έως συγγενή κώφωση και τύφλωση, αρκεί οι αναπηρίες αυτές να είναι πιστοποιημένες από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Η Δομή εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και είναι πιστοποιημένη από και συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ. Η δε συμμετοχή των ωφελούμενων στο πρόγραμμα του ΚΔ-ΗΦ πραγματοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τόσο για ασφαλισμένα όσο και για ανασφάλιστα Άτομα με Αναπηρία.

Μια ομάδα ιατρών και εξειδικευμένων επαγγελματιών του χώρου της Υγείας ετοίμασε έναν υπερσύγχρονα εξοπλισμένο και συνάμα φιλικό χώρο, με στόχο την προσφορά ολοκληρωμένων ποιοτικών υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους, όπως ενδεικτικά:

• υποστηρικτικών θεραπευτικών υπηρεσιών, όπως εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, νοσηλευτικής φροντίδας, κοινωνικής υπηρεσίας

• υπηρεσιών αποθεραπείας και ολοκλήρωσης της θεραπείας αποκατάστασης σε άτομα που πάσχουν από κινητικές αναπηρίες, εξαιτίας παθήσεων του νευρικού, του μυϊκού, του ερειστικού και του κυκλοφορικού συστήματος

• προγραμμάτων διαφώτισης για τις μορφές των αναπηριών και τις δυνατότητες αποκατάστασής των

• δημιουργικής απασχόλησης και ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, μέσω προγραμμάτων ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης

• ανάπτυξης συνεργασίας και δικτύων επικοινωνίας με αντίστοιχους φορείς της ημεδαπής, όπως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

• σχεδιασμού και υλοποίησης καινοτόμων προγραμμάτων κοινωνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης

• μετακίνηση από και προς το Κέντρο με ιδιόκτητο όχημα προσβάσιμο για τους ωφελούμενους.

Η παροχή όλων των υπηρεσιών τελεί υπό την επίβλεψη και συνεχή παρακολούθηση ιατρών ποικίλων ειδικοτήτων (Ψυχιάτρων, Νευρολόγου, Καρδιολόγων, Φυσίατρου, Ορθοπαιδικού, Χειρουργού) , και λοιπών εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Το ΚΔ-ΗΦ για Άτομα με Αναπηρία «Σύμπλευση» αποτελεί το νεότερο μέλος του Δικτύου Δομών Παροχής Υπηρεσιών Υγείας για Άτομα με Αναπηρία στη Δυτική Μακεδονία υπό την επωνυμία «Σύμπλευση», καθώς έρχεται να προστεθεί στα ήδη λειτουργούντα ΚΔ-ΗΦ για Άτομα με Αναπηρία της Καστοριάς και των Γρεβενών, καθώς και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ για Άτομα με Αναπηρία) της Νεάπολης Κοζάνης.

Για περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις της Δομής (Λεωφ. Κων/νου Καραμανλή 7, Κοζάνη) ή να απαντήσουμε σε ερωτήματά σας στο 2461025810 (Γραμματεία), 6974506651 (κος. Αλέξανδρος Πυριτίδης, Διοκητικός Διευθυντής) και 69420032748 (κα. Στέλλα Κεντεποζίδου, Υπεύθυνη Συντονισμού).

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button