Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Η ακτινογραφία των δημοτικών εκλογών στην Εύβοια

Με ποσοστό 43,17% η Έλενα Βάκα, κατόρθωσε να νικήσει τον ισχυρό αντίπαλό της, Γιώργο Σπύρου, ο οποίος έλαβε 40,48%. Η μάχη στο Δήμο Χαλκιδέων εξελίχθηκε σε θρίλερ που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς τα ποσοστά της επανεκλεγείσας δημάρχου κυμαινόταν πέριξ του 43%, τις περισσότερες ώρες. Τελικά η Έλενα Βάκα κατόρθωσε να επικρατήσει και να έχει ακόμη μια ευκαιρία να πείσει τους Χαλκιδέους ότι νοιάζεται για την πόλη τους.

Στους επτά δήμους της Εύβοιας είχαμε δύο δήμους που οδηγούνται σε δεύτερες εκλογές με άγνωστο το αποτέλεσμα. Πρόκειται για τον Δήμο Ερέτριας, όπου είχαμε την έκπληξη του Νίκου Γουρνή, που τερμάτισε πρώτος με 41,27%. μάλιστα, ενώ ο νυν δήμαρχος κ. Δημητρόπουλος, έλαβε 29,83%, χίλιους σταυρούς λιγότερους.

Επίσης στη Σκύρο ο νυν δήμαρχος κ. Μαυρίκος έλαβε 38,64 και θ’ αντιμετωπίσει την επόμενη Κυριακή τον κ. Αντωνόπουλο, που έλαβε μόλις 20,54%, υπολειπόμενος κατά 18% του πρώτου.

Κατά τ’ άλλα όπως γράψαμε πρώτος των πρώτων ήταν ο Λευτέρης Ραβιόλος, που έλαβε το φανταστικό 64,10, έναντι του Γιάννη Μανώλη, ο οποίος πήρε μόλις 27,81%.

Στο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, ο Γιάννης Κοντζιάς, έλαβε κι αυτός πολύ υψηλό ποσοστό με 61,76% και τον αντίπαλό του κ. Μαραγιάννη να συγκεντρώνει μόλις 24,30%! Στο Δήμο ΜαντουδίουΑγ. Άννας-Λίμνης, ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, έλαβε 59,47% προφανώς οι πολίτες επιδοκίμασαν τις πρωτοβουλίες του μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενώ στα Μεσσάπια ο Γιώργος Ψαθάς επικράτησε πολύ άνετα του κάποτε κυρίαρχου της περιοχής Γιάννη Μπουροδήμου, που έκλεισε προφανώς μια άλλη εποχή από τα παλιά. Ο συνδυασμός του κ. Ψαθά έλαβε το 59,47% και θα συνεχίσει το έργο του για τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Τέλος στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, ο κ. Μπαράκος θα συνεχίσει το έργο του Θανάση Μπουραντά, καθώς έλαβε το 51,20%, αφήνοντας για άλλη μια φορά πίσω τον κ. Ψωμά, που όπως φαίνεται θα είναι και η τελευταία υποψηφιότητα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button