ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: «Χτύπησε» σε πλοίο ενώ αναχωρούσε – Δεν ενημέρωσε και συνέχισε τον απόπλου

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Φορτηγό πλοίο κατά την διαδικασία απόπλου από το λιμάνι Ηρακλείου, το πρωί της Κυριακής (30/6), πραγματοποίησε ελιγμούς απόδεσης από τον προβλήτα ήρθε σε επαφή με άλλα δύο πλοία και συνέχισε τον πλου προς το λιμάνι προορισμού του κανονικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου από τον κυβερνήτη του ρυμουλκού (Ρ/Κ) «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» Ν.Η. 155, ότι το φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο «ΜΙΧΑΛΗΣ» Ν.Π. 10443 κατά την διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι και ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς απόδεσης από τον προβλήτα, ήρθε σε επαφή με τα Ρ/Κ «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» και «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» και απομακρύνθηκε συνεχίζοντας τον πλου προς το λιμάνι προορισμού του, χωρίς να ενημερώσει τη Λιμενική Αρχή.

Αμέσως ενημερώθηκε ο πλοίαρχος του Φ/Γ να επιστρέψει στο λιμάνι και με τον κατάπλου του διενεργήθηκε έλεγχος σε αυτό, αλλά και στα  δύο Ρ/Κ από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ηρακλείου.

Από την επαφή προκλήθηκαν εκδορές χρώματος εξωτερικά στην αριστερή πρωραία πλευρά του φορτηγού και αποχρωματισμός στα σημεία επαφής με το Ρ/Κ «ΜΕΝΤΟΡΑΣ», ενώ δεν διαπιστώθηκε ζημιά στο «ΑΧΙΛΛΕΑΣ». Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ προσκομίσθηκαν σχετικά βεβαιωτικά αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button