ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ημερίδα με θέμα την ποιότητα του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου στη Σητεία

Με βασικό αντικείμενο ανάλυσης και συζήτησης την ποιότητα του ελαιολάδου και τους παράγοντες που την επηρεάζουν, ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΜΕΠΑ κ. Λευτέρης Αλυσσανδράκης και η επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος Γεωπονίας κ. Γιώτα Ψειροφωνιά παρουσίασαν νέα δεδομένα

Με την υποστήριξη του Δήμου Σητείας και την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου, το Σάββατο 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα, με θέμα την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti”,στον ανακαινισμένο χώρο του πρώην ΚΕΓΕ ο οποίος μετονομάστηκε σε “Οικομουσείο του Δήμου Σητείας”. 

Με βασικό αντικείμενο ανάλυσης και συζήτησης, την ποιότητα του ελαιολάδου και τους παράγοντες που την επηρεάζουν, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου κ. Λευτέρης Αλυσσανδράκης και η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Τμήματος  Γεωπονίας κ. Γιώτα Ψειροφωνιά, παρουσίασαν νέα δεδομένα και έδωσαν τη δυνατότητα να γίνει μια πολύ γόνιμη κουβέντα με τους παρευρισκόμενους, επιχειρώντας να δοθούν απαντήσεις σε όλες τις απορίες.

Με αφορμή  τη συγκεκριμένη ημερίδα ο Δήμος Σητείας έδωσε προς χρήση τον ανακαινισμένο χώρο, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας σειράς πρωτοβουλιών τις οποίες θα υλοποιήσει στο “Οικομουσείο του Δήμου Σητείας”, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο και την ύπαρξη του, στα πλαίσια στοχευμένων κινήσεων προς την ανάδειξη και προώθηση του προϊόντος το οποίο αντιπροσωπεύει  τη “Σητεία, πόλη του Ελαιολάδου”.

Το έργο « Κατασκευή υποδομών Οικομουσείων-Διαμόρφωση Οικομουσείου και περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου ΚΕΓΕ, καθώς και παρεμβάσεις στη φάμπρικα Μαρωνιάς» υλοποίησε ο Δήμος Σητείας στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG, με προϋπολογισμό 239.813,54 €. 

Να σημειωθεί ότι στον περιβάλλοντα χώρο του «Οικομουσείου του Δήμου Σητείας» έχουν φυτευθεί και καλλιεργούνται, περισσότερες από τριάντα διαφορετικές ποικιλίες ελιάς. 

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας και Αθλητισμού, κ Κωστής Λυμπερίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Βέρα Περράκη, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Αντιπρόεδρος (Νόμου Λασιθίου) στο ΔΣ του ΣΕΔΙΚ, κ Νίκος Φυγετάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας κ Νίκος Τζαβολάκης, εκπρόσωποι συνεταιρισμών, καλλιεργητές, πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων κ.α.
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button