ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ευθύμιος Λέκκας στην ΚΡΗΤΗ TV για τη σεισμική δραστηριότητα: «Το φαινόμενο εξελίσσεται πολύ ομαλά και ικανοποιητικά» (vid)

ακρόαση άρθρου

Ευθύμιος Λέκκας στην ΚΡΗΤΗ TV για τη σεισμική δραστηριότητα: «Το φαινόμενο εξελίσσεται πολύ ομαλά και ικανοποιητικά» (vid)

«Δεν μπορούμε να διακρίνουμε ποιος ήταν ο κύριος σεισμός»

Καθησυχαστικός ήταν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και στην Κατερίνα Σαλαπάτα για την έντονη σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα, νότια του Ηρακλείου.

Αναφορικά με τον απογευματινό σεισμό ο κ. Λέκκας είπε ότι «αφενός έχουμε αποκλιμάκωση, αφετέρου έχουμε της όποιας δραστηριότητας προς τα νότια, δηλαδή ακόμα πιο μακριά από κατοικημένους χώρους. Έτσι βλέπουμε ότι το φαινόμενο αυτό εξελίσσεται με έναν τρόπο μας δημιουργεί βάσιμες ελπίδες ότι δεν θα έχουμε συνέχεια. Είναι ένα φαινόμενο που εκδηλώθηκε σε διαφορετική περιοχή ρηγμάτων από αυτά που είχαμε πέρυσι. Εκεί που είχαμε την εκδήλωση της σεισμικής ακολουθίας στο Τυμπάκι, η οποία και ήταν ιδιαίτερα έντονη και αυτός μας καθησυχάζει».

Δεν μπορούμε να διακρίνουμε ποιος ήταν ο κύριος σεισμός

Ο κ. Λέκκας μάλιστα τόνισε, μετά από ερώτηση που του τέθηκε, ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι ο σεισμός 4,6 β. της κλίμακας Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, όταν οι σεισμοί είναι αρκετοί και τα μεγέθη παραπλήσια, δεν μπορούμε να διακρίνουμε ποιος ήταν ο κύριος σεισμός».  

Παράλληλα ο κ. Λέκκας τόνισε ότι εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια και δεν μπορούμε να προβλέπουμε τους σεισμούς. Το φαινόμενο εξελίσσεται πολύ ομαλά και ικανοποιητικά, όπως τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε το απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων:

 

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button