ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Επτά συλλήψεις για εμπρησμό και 17 πρόστιμα τον Ιούλιο στην Κρήτη – Στήθηκαν 110 επιχειρήσεις για μικρές πυρκαγιές (vid)

Στην Κρήτη μέσα στον Ιούλιο τα μέτωπα των πυρκαγιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, ευτυχώς δεν είχαν σε καμία των περιπτώσεων την έκταση και ίχνος από τις συνέπειες που είχαν πυρκαγιές στην υπόλοιπη Ελλάδα

Με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να δείχνουν ότι τουλάχιστον το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου θα διαμορφωθούν συνθήκες που θα αυξήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιών, μηχανισμοί της Πυροσβεστικής αλλά και της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και Δήμων, βρίσκονται σε ετοιμότητα, μετά από έναν Ιούλιο που μπορεί να μην κατέγραψε ευτυχώς σε έκταση τουλάχιστον, καταστροφικές πυρκαγιές όπως στην υπόλοιπη χώρα, αριθμητικά όμως είχε πολλές μικρές πυρκαγιές. 110 επιχειρήσεις στήθηκαν από την πυροσβεστική , επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και επιβλήθηκαν 17 διοικητικά πρόστιμα. Κάλεσμα στους πολίτες εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, να μην εκτελούν εργασίες που σχετίζονται με φωτιά και είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, στέλνουν οι αρχές που ξεκαθαρίζουν ότι ακόμη και σε περιπτώσεις αμέλειας, οι συνέπειες θα είναι αυτές που προβλέπονται από το νόμο.

Ρόδος, Αττική και Κορινθία είναι κάποιες από τις περιοχές που οι πυρκαγιές του Ιουλίου   άφησαν το καταστροφικό στίγμα τους. Χιλιάδες στρέμματα καμένων εκτάσεων, περιουσίες αφημένες στις φλόγες, σκηνικό πύρινης κόλασης που σόκαρε το πανελλήνιο.

Στην Κρήτη μέσα στον Ιούλιο τα μέτωπα των πυρκαγιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, ευτυχώς δεν είχαν σε καμία των περιπτώσεων την έκταση και ίχνος από τις συνέπειες που είχαν πυρκαγιές στην υπόλοιπη Ελλάδα, πλην όμως αριθμητικά σοκάρουν, αφού σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές τον Ιούλιο έφτασαν τις 110.

Πέρα από το πλήθος των πυρκαγιών, σημαντικό στοιχείο είναι ότι σε επτά περιπτώσεις έγιναν συλλήψεις πολιτών που συνδέθηκαν με τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών από αμέλεια ενώ επιβλήθηκαν και 17  τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα. Διαδικασίες που έχει ξεκαθαριστεί σε κάθε τόνο, ότι θα ενεργοποιούνται χωρίς εξαιρέσεις.

Το ίδιο ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε και ο εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος για την πολιτική Προστασία στην  Περιφέρεια Κρήτης  Γιάννης Λεονταράκης που κάλεσε τους πολίτες να συνεργαστούν με τις απαγορεύσεις και τις οδηγίες.

Ο κ. Λεονταράκης μάλιστα εξήγησε ότι στις περιπτώσεις αμέλειας, τα πρόστιμα και οι ποινές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως παράδειγμα που θα μειώσει την εκδήλωση πυρκαγιών, ξεκαθαρίζοντας ότι στις περιπτώσεις εμπρησμών και η νομοθεσία θα πρέπει να είναι αυστηρότερη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button