ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Επιτέλους ομοιομορφία στα καταστήματα του ενετικού λιμανιού των Χανίων (pics)

Τέλος στην ανομοιομορφία στις προσόψεις του ενετικού λιμανιού – Εγκαταστάθηκε η πρώτη κατασκευή σκίασης

Παρελθόν θα αποτελέσουν από το φθινόπωρο του 2025 και σταδιακά, οι τέντες με νάιλον, οι ομπρέλες και η ανομοιομορφία στις προσόψεις των επιχειρήσεων του Ενετικού λιμανιού των Χανίων. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των υφιστάμενων κατασκευών με νέες ομοιόμορφες, που έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, εγκεκριμένες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Η πρώτη κατασκευή σκίασης που θα λειτουργήσει και ως πιλότος, τοποθετήθηκε σε νέα επιχείρηση εστίασης στην ακτή Τομπάζη.

Το κόστος των κατασκευών σκίασης θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος. Όπως τόνισε στη Ν.Κ. ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μανόλης Κοτσιφάκης, «οι καταστηματάρχες δεν θα επιβαρυνθούν με το κόστος των σκιαδίων το οποίο είναι αρκετά μεγάλο». Ο ίδιος εξήγησε ότι έχουν δοθεί όλες οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις από την αρχαιολογία, από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και μάλιστα έγινε αυτοψία από εκπροσώπους των αρμόδιων υπηρεσιών.

ΛΙΜΑΝΙ.jpg

«Στόχος είναι το φθινόπωρο του 2025 να ξεκινήσει η αντικατάσταση των σκιαδίων σε όλο το Ενετικό Λιμάνι μαζί με την πλακόστρωση, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι μέχρι τότε, λόγο κάποιων εγκρίσεων ακόμα, όπως τον περιβαλλοντικών που περιμένουμε», σημείωσε ο κ. Μανόλης Κοτσιφάκης.

ΛΙΜΑΝΙ.jpg

Το ζήτημα των σκιαδίων, επί σειρά ετών ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους καταστηματάρχες του Ενετικού Λιμανιού και μέχρι πριν από λίγα χρόνια παρέμενε στάσιμο. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, η συμφωνία καταστηματαρχών με το δήμο και η άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δρομολόγησαν για πρώτη φορά το έργο, που θα αναβαθμίσει και θα αναδείξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του μνημείου.

ΛΙΜΑΝΙ.jpg

Αναφορικά με την πρώτη κατασκευή –πιλότο, πρόκειται για την μεγαλύτερη που υπάρχει σε κατάστημα, ενώ ως προς το χρώμα, υπάρχει μια παλέτα πέντε χρωμάτων και θα υπάρχει δυνατότητα εναλλαγής με βάση την περιοχή και το είδος του καταστήματος .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button