ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την ευστάθεια του οδοστρώματος στην εθνική οδό – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Τριάντα δυο επιτροπές έχουν συγκροτηθεί για την καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Θεσσαλία. Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει όχι μόνο σε κτηνοτροφικές μονάδες, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και σπίτια αλλά και στην Εθνική οδό, στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Τουλάχιστον έξι χιλιόμετρα της εθνικής οδού παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από το νερό δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μελέτες προκειμένου να διασφαλιστεί η ευστάθεια του οδοστρώματος στην εθνική οδό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νίκος Ηλιού η κατασκευή του δρόμου είναι καλή και οι έως τώρα μετρήσεις δείχνουν ότι και η κατάσταση του οδοστρώματος είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Στον Αλμυρό Μαγνησίας έχει υποχωρήσει μεγάλο κομμάτι του οδοστρώματος μετά την αλλαγή της ροής των χειμάρρων στην περιοχή . Όπως δήλωσε ο κ. Ηλιού ο χείμαρρος του Ξηριά χάλασε τη γέφυρα που είχε κατασκευαστεί μετά τον Ιανό και άλλαξε την κοίτη του ρέματος “Έχει φύγει ένα μεγάλο κομμάτι και του οδοστρώματος και του επιχώματος. Η επισκευή του συγκεκριμένου τμήματος θα πάρει αρκετό χρόνο καθώς οποιεσδήποτε ενέργειες χρειαστεί να γίνουν προϋποθέτουν ότι θα θα ξαναγυρίσει η κοίτη εκεί που ήταν”.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button