ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Στη φυλακή 65χρονη Βολιώτισσα που εξαπατούσε ηλικιωμένους μέσω τηλεφώνου – Τι υποστήριξε στο δικαστήριο

Σε 42 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε η 65χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για συνέργεια σε απάτη.

Η αλλοδαπή, η οποία ομολόγησε τις πράξεις της, ήταν αυτή που συγκέντρωνε και μετέφερε τα χρήματα από τους άτυχους εξαπατημένους ηλικιωμένους προς τη Βουλγαρία.

Το κύκλωμα αριθμεί συνολικά 15 άτομα. Τηλεφωνούσαν σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, μία φωνή στο βάθος έκλαιγε και ο γιατρός σε σπαστά ελληνικά, έλεγε στα θύματα ότι κάποιος στενός συγγενής είχε πάθει σοβαρό ατύχημα και για να σωθεί η ζωή του θα χρειαστούν χρήματα ή τιμαλφή.

Καλούσαν τους συγγενείς να βάλουν τα κοσμήματα και τα μετρητά σε κάδους απορριμμάτων ή έστελναν κάποιον να τα παραλάβει από το μπαλκόνι για να μην έρθουν σε στενή επαφή με το θύμα τους.

Εκεί αναλάμβανε δράση η 65χρονη, η οποία τα έπαιρνε από τον κάδο και τα μετέφερε η ίδια στην Βουλγαρία όπου ανεξάρτητα από την λεία της, αυτή θα έπαιρνε μισθό, ύψους 700€.

Όλα αυτά, μέχρι που εντοπίστηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος και στη συνέχεια αναζητήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο του Βόλου, όπου συνελήφθη. Όπως δήλωσε στο δικαστήριο η ίδια, ήταν άνεργη και βρήκε την εργασία αυτή μέσω αγγελίας στο Facebook. Παρ’ ότι δεν αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά, ότι κατονόμασε τον εγκέφαλο και ότι δεχόταν απειλές για την ζωή της, η 65χρονη θα περάσει τα επόμενα 3,5 χρόνια στην φυλακή, καθώς η ποινή δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button