Διεθνής επικαιρότητα

Δραματικές μαρτυρίες για το νυκτερινό χτύπημα στη Ράφα: Τα θύματα είχαν διαμελιστεί

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για την πυραυλική επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 35 άτομα και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.    

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ολόκληρη η γειτονιά στο Ταλ Αλ Σουλτάν είχε «καεί».

Ένας άλλος μάρτυρας, ο Φαντί Ντουκάν, περιέγραψε ότι καθόταν στην πόρτα ενός σπιτιού όταν άκουσε μια έκρηξη.

«Ξαφνικά ακούσαμε τον ήχο ενός πυραύλου», δήλωσε στο Reuters. «Τρέξαμε και βρήκαμε τον δρόμο καλυμμένο με καπνό. Δεν είδαμε τίποτα».

Ένας άλλος επιζών στη Ράφα κατήγγειλε: «Οι πύραυλοι έπεσαν πάνω σε ένα ολόκληρο τετράγωνο και οι άνθρωποι κάηκαν».

Μπαίνοντας σε ένα σπίτι, πρόσθεσε, δεν βρήκε κανέναν μέσα, αλλά αργότερα βρήκε «ένα κορίτσι και έναν νεαρό άνδρα που είχαν κοπεί σε κομμάτια».

Οι αρχές της Γάζας και η Παλαιστινιακή Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS) δήλωσαν ότι η περιοχή που είχε στοχοποιηθεί είχε οριστεί από το Ισραήλ ως «ασφαλής ζώνη» στο Ταλ Αλ Σουλτάν, βορειοδυτικά της Ράφα. «Ο ισραηλινός στρατός κατοχής είχε ορίσει αυτές τις περιοχές ως ασφαλείς ζώνες, καλώντας τους πολίτες και τους εκτοπισμένους να κατευθυνθούν σε αυτές τις ασφαλείς περιοχές», ανέφερε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνσε ότι έπληξε ένα συγκρότημα της Χαμάς στη Ράφα και ότι χρησιμοποίησε «πυρομαχικά ακριβείας» με βάση «πληροφορίες που έδειχναν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί την περιοχή». Μάλιστα έκαναν γνωστό ότι σκότωσαν τον Γιασίν Ραμπία, ο οποίος ήταν διοικητής της ηγεσίας της Χαμάς στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, και τον Χαλέντ Ναγκάρ, ο οποίος, όπως είπαν, ήταν ανώτερο στέλεχος της πτέρυγας της Χαμάς για τις ίδιες περιοχές. Είπε ότι τα πλήγματα, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών σε αμάχους, βρίσκονται τώρα υπό εξέταση.

Περισσότεροι από 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα από την έναρξη της επίθεσης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν καταφύγει εκεί από τις μάχες σε άλλα σημεία της Γάζας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button