Διεθνής επικαιρότητα

Ενταση στα σύνορα Βορείου και Νοτίου Κορέας – Έπεσαν προειδοποιητικά πυρά

Προειδοποιητικά πυρά έριξαν στρατιώτες της Νοτίου Κορέας  όταν βορειοκορεάτες στρατιώτες πέρασαν για λίγο τα σύνορα αυτή την εβδομάδα. 

Το περιστατικό έγινε την ώρα που η ένταση να είναι στο κόκκινο λόγω των μπαλονιών της Πιονγκγιάνγκ που μεταφέρουν απορρίμματα και των προπαγανδιστικών εκστρατειών της Σεούλ με μεγάφωνα.

«Κάποιοι Βορειοκορεάτες στρατιώτες που εργάζονταν εντός της DMZ στο κεντρικό μέτωπο διέσχισαν για λίγο τη στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης», ανέφεραν την Τρίτη (11/6) οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους, εννοώντας τη γραμμή ελέγχου των βαριά οχυρωμένων συνόρων μεταξύ των δύο Κορεών.

«Αφού ο στρατός μας εξέδωσε προειδοποιητικές εκπομπές και προειδοποιητικές βολές, υποχώρησαν προς τα βόρεια», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το περιστατικό συνέβη στις 9 Ιουνίου.

«Εκτός από την άμεση υποχώρηση των βορειοκορεατών στρατιωτών μετά τις προειδοποιητικές μας βολές, δεν παρατηρήθηκαν ασυνήθιστες κινήσεις», ανέφερε το JCS, προσθέτοντας ότι ο στρατός παρακολουθεί στενά τα στρατεύματα κοντά στα σύνορα.

Η ένταση μεταξύ των δύο Κορεών – οι οποίες παραμένουν τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση, δεδομένου ότι η σύγκρουση του 1950-1953 έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης – είναι στα ύψη. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Βόρεια Κορέα έχει στείλει εκατοντάδες μπαλόνια φορτωμένα με σκουπίδια όπως αποτσίγαρα και χαρτί τουαλέτας προς το νότο, σε αντίποινα, όπως λέει, για μπαλόνια με προπαγάνδα κατά της Πιονγκγιάνγκ που έστειλαν ακτιβιστές προς το βορρά.

Με τη σειρά της η Νότια Κορέα απαντά με προπαγανδιστικά μηνύματα που μεταδίδονται μέσω μεγαφώνων στα σύνορα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button