ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ενδοοικογενειακή βία: Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι καταγγελίες – Και οι άνδρες θύματα γυναικών (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Ενδοοικογενειακή βία: Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι καταγγελίες – Και οι άνδρες θύματα γυναικών (vid)

Βία χωρίς τέλος καταγράφεται μέσα στις οικογένειες, με τα περιστατικά ενδοοικογενειακών επιθέσεων να είναι καθημερινά. Μόνο μέσα σε μία μέρα, χθες Κυριακή 14 Ιουλίου, σημειώθηκαν 80 περιστατικά βίας στη χώρα και συνελήφθησαν 55 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών μια 38χρονη στο Ηράκλειο που επιτέθηκε στο πρώην σύντροφό της, έναν άνδρα 48 ετών, τον οποίο εξύβρισε και απείλησε, ενώ του προκάλεσε και  αμυχές

Η βία έχει ποσοτικά στοιχεία και δείχνει ότι σε μεγαλύτερο βαθμό τα θύματα είναι γυναίκες, ωστόσο αυτό δεν είναι ο μοναδικός κανόνας, αφού και οι άνδρες πέφτουν θύματα γυναικών, με τη βία να είναι κυρίως λεκτική και ψυχολογική, αλλά όχι μόνο.

Τα περιστατικά ενδοδοικογενειακής βίας είναι φαινόμενο καθημερινό και πλέον καταγγέλλονται με μεγαλύτερη κατανόηση και καμία ανοχή της κακοποίησης από τα θύματα. Μόνο χθες Κυριακή, πανελλαδικά καταγγέλθηκαν 80 περιστατικά βίας, και έγιναν 55 συλλήψεις, μεταξύ αυτών και μιας γυναίκας στο Ηράκλειο, στην οποία έκανε μήνυση ο πρώην σύντροφος της για κακοποίηση.

Το περιστατικό αφορούσε μια 38χρονη στο Ηράκλειο, που όπως καταγγέλθηκε, προχώρησε σε εξύβριση και απειλή κατά του 48χρονου πρώην συντρόφου της, στον οποίο επιπλέον προκάλεσε και αμυχές.

Η 38χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιων ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ το στοιχείο που φάνηκε να δημιουργεί εντύπωση ήταν ότι ο 48χρονος είχε ζητήσει και είχε εδώ και καιρό εγκαταστήσει την εφαρμογή του panic button στο κινητό του, αφού είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τη σύντροφό του και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στην Ελλάδα ένα μέρος που τείνει να φτάσει το 1/3 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αφορούν άνδρες που καταγράφονται με μεγαλύτερο δισταγμό αλλά και αισθήματα ντροπής, να καταγγείλουν τη βία που δέχονται.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button