ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ενα απλό κόλπο για να ωριμάσουν πιο γρήγορα τα αβοκάντο σας

To αβοκάντο είναι ένα φρούτο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές. Ενα πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι συνήθως φτάνει στο μανάβικο όχι έτοιμο για κατανάλωση, αφού χρειάζεται επιπλέον ωρίμανση αφού θα κοπεί. 

Ένα από τα σημάδια που σου «δείχνουν» ότι το αβοκάντο είναι έτοιμο να κοσμήσει εκείνο το avocado toast που λιγουρεύεσαι, είναι η υφή του. Αν δηλάδη το πιάσεις ελαφρά και είναι μαλακό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αν είναι ακόμα σκληρό σημαίνει πως θέλει περισσότερο χρόνο.  Αν… βιάζεστε και θέλετε να μειώσετε στο μισό το χρόνο που απαιτεί για να ωριμάσει, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτό το απλό κόλπο που σας προσφέρουμε σήμερα.  Χρειάζεστε απλώς μια χαρτοσακούλα και μια μπανάνα, μια ντομάτα ή ένα μήλο. 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το αβοκάντο σε χαρτοσακούλα μαζί με μία μπανάνα, μια ντομάτα ή ένα μήλο. Τα αποθηκεύετε μαζί εκτός ψυγείου σε ζεστό περιβάλλον αλλά όχι σε μέρος που να το βλέπει απευθείας ο ήλιος (ιδανικά σε μέρος με θερμοκρασία δωματίου). Κλείστε καλά τη σακούλα ώστε να εγκλωβίσετε μέσα τον αέρα. Τα φρούτα αυτά απελευθερώνουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο και επιταχύνει την ωρίμανση του αβοκάντο. Φροντίζετε να τσεκάρετε κάθε μέρα αν είναι έτοιμο. Αλλά μην το βάζετε στο ψυγείο πριν είναι έτοιμο, θα αργήσει να ωριμάσει. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button