ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

«Ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες» – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

“Όνειρο θερινής νυκτός” χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ κάνει λόγο για ελεύθερη πρόσβαση και υποδομές. Ειδικότερα:

“Όνειρο θερινής νυκτός αποτελούν οι διακοπές για πολλές εργατικές-λαικές οικογένειες, καθώς η ακρίβεια έχει χτυπήσει «κόκκινο», ενώ μισθοί και συντάξεις παραμένουν πολύ χαμηλά. Ωστόσο ακόμα και αυτοί που θα θελήσουν να πάνε για να κάνουν μερικά μπάνια στις κοντινές παραλίες, καλούνται να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ξαπλώστρα με ομπρέλα απο τις επιχειρήσεις που έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος των παραλιών, αφού οι τιμές φθάνουν μέχρι και 30 ευρώ τα Σαββατοκύριακα, χώρια απο το σνάκ ή το αναψυκτικό!

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που εξαπλώνεται και σε παραλίες της Θεσσαλίας και της Πιερίας, σχετίζεται άμεσα με τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, παραχώρησης της εκμετάλλευσης των παραλιών σε επιχειρηματίες, στο όνομα της «ανάπτυξης», οι οποίες όμως είναι δημόσιος χώρος και όχι ιδιοκτησία κάποιων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας, τάσσεται υπέρ του βασικού και αυτονόητου δικαιώματος του λαού να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες, της κατάργησης κάθε είδους επιχειρηματικής εκμετάλλευσής και εμπορευματοποίησής τους.

Διεκδικεία καθαριότητα και περιποίηση όλων των παραλιών και θαλασσών και παροχή δωρεάν υποδομών, εξοπλισμού – ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια – και υπηρεσιών στις παραλίες με ευθύνη της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης.

Να εγκατασταθούν κατάλληλες υποδομές και μέσα για την πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλες τις παραλίες”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button