Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Εκδρομή με την ενορία της Διάβας στην Ι.Μ. Αγάθωνος

  • Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου η ενορία της Διάβαςπραγματοποίησε ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγάθωνος στην Λαμία, ένα πανέμορφο μοναστήρι κοντά στην Υπάτη, με προσκυνητές από την Διάβα, την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα.

Το μεσημέρι ξεκινήσαμε από την Διάβα με κατεύθυνση το μοναστήρι στο οποίο φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα του αγίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Ο άγιος Βησσαρίων, ένας ακόμη άγιος των ημερών μας, εκοιμήθη το 1991. Υπήρξε απλός μοναχός και διακρινόταν για την ελεημοσύνη. Είχε βοηθήσει πολλούς φτωχούς, εξομολογούσε πολύ κόσμο και ο κόσμος αυτός πλησίασε την εκκλησία και τον άγιο.

Μετά την κοίμηση του όταν έγινε η εκταφή του, μετά από 15 χρόνια το σκήνωμα του παρέμενε άφθαρτο.

Στις 14 Ιουνίου 2022 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον ανέγραψε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μόλις φτάσαμε προσκυνήσαμε το ιερό σκήνωμα του αγίου. Κατόπιν προσκυνήσαμε τον χώρο ταφής του και παρακολουθήσαμε τον Εσπερινό. Στο τέλος, ο μοναχός π. Αγάθων στον εξωτερικό χώρο της Ιεράς Μονής μας μίλησε για την ιστορία της Μονής και τον βίο του αγίου Βησσαρίωνος.

Στο τέλος, στην Έκθεση της Μονής μας προσέφεραν μία Ασματική Ακολουθία του αγίου για τον ναό μας.

Ήταν μία ακόμη όμορφη πνευματική εμπειρία. Μία αξέχαστη προσκυνηματική εκδρομή με ωφέλειες πνευματικές για όλους μας. Επίσης, ήταν μία ευκαιρία συνάντησης μεταξύ μας κάτω από την σκέπη και ευλογία του Θεού.

Το ταξίδι θαυμάσιο και η παρέα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού διατήρησε με αμείωτο ενδιαφέρον το κέφι, τη χαρά και την ζωντάνια.

The post Εκδρομή με την ενορία της Διάβας στην Ι.Μ. Αγάθωνος appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button