Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Ανθρωπιστική Βοήθεια – Η Συμβολή στην Ανακούφιση της Θεσσαλίας – Γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος Υποψήφιος Δ.Σ με την Ενότητα του Λάζαρου Μαλούτα

Γράφει ο  Γιώργος Παπαδόπουλος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Ενότητα του Λάζαρου Μαλούτα

Ο ανθρωπισμός είναι μια αρετή που εκτιμάται ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές.

Το καλοκαίρι του 2023, η χώρα μας βίωσε το άκρως παράδοξο, σε διαφορετικές περιοχές της να καίγεται και να πνίγεται ταυτόχρονα.

Σε μια περίοδο όπου οι περιφερειακές ενότητες του Έβρου και της Θεσσαλίας βίωναν μια σειρά πρωτοφανούς κλίμακας προκλήσεων λόγω φυσικών καταστροφών και οι ανθρωπιστικές ανάγκες που προέκυψαν είναι τεράστιες.

H κοινωνία της Κοζάνης, ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και αλληλεγγύη, δείχνοντας το ανθρώπινο της πρόσωπο. Η ανθρωπιστική πρωτοβουλία ήρθε άμεσα, και στις δύο περιπτώσεις, από όλες της πτυχές τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όσο και του Δήμου Κοζάνης.

Ιδιαίτερα στην γειτονική Θεσσαλία, η συμβολή συνεχίζεται ποικιλοτρόπως, τόσο με την άμεση αποστολή σκαπτικών μηχανημάτων για την εκτόνωση τεράστιου όγκου νερού, όσο και με την αρωγή σε προσωπικό και μέσα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, τη στήριξη τους έδειξαν η Εκκλησία, ο Ερυθρός Σταυρός, η ΕΟΔ Κοζάνης και πολλοί άλλοι σύλλογοι και σωματεία κάθε λογής, απαντώντας δυναμικά στο πρόσωπο της απειλής των συνανθρώπων μας. Δεν πρέπει να παραλείψουμε την συμβολή των Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης, οι οποίες δίδαξαν τι εστί ανθρωπιά, αφού συλλογικά αλλά και κατά μόνας, συγκέντρωσαν και απέστειλαν είδη βασικής ανάγκης για τον συνάνθρωπο.

Τέλος, είναι συγκινητικές οι περιπτώσεις μεμονωμένων προσώπων, οι οποίοι στην ανάγκη, κινητοποιήθηκαν προσφέροντας αγαθά και υπηρεσίες, δαπανώντας προσωπικό τους χρόνο και κόστος.

Όλες αυτές οι μικρές και μεγάλες πράξεις συμπόνιας, επιβεβαιώνουν το θαύμα της ενσυναίσθησης, η οποία αποδεικνύεται ότι διακατέχει τους συμπατριώτες μας σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Αυτές οι απλές πράξεις βοήθειας, συμβάλλουν καθημερινά στην ανακούφιση της Θεσσαλίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button