ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Εθνική Γυναικών: Νίκησε μέσα στο Μαυροβούνιο και πάει για πρώτη φορά στα playoffs για τα τελικά του Euro

Δύο γκολ από την Κόγκουλη και ένα από τη Σπυριδωνίδου…

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Εθνική Γυναικών θα συμμετάσχει στα playoffs για την πρόκρισή της στα τελικά του του Euro 2025, ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρουσία της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Με νίκη 2-3 επί του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής εξασφάλισε την πρωτιά στον 3ο όμιλο με 16 βαθμούς και μαζί την άνοδο στη League B.

Η Ελλάδα βρήκε δίχτυα με το “καλημέρα”, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα. Η Κόγκουλη από το ύψος του πέναλτι έκανε τη σκαστή κεφαλιά μετά από σέντρα της Μήτκου, με την τερματοφύλακα του Μαυροβουνίου να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια της και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 24′ η Σπυριδωνίδου με ωραίο σουτ εκτός περιοχής αιφνιδίασε την τερματοφύλακα του Μαυροβουνίου και έκανε το 0-2 για την Εθνική μας, που απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα, ενώ λίγο έλειψε να γίνει και το 0-3 μετά από λάθος της γκολκίπερ του Μαυροβουνίου.

Στο δεύτερο μέρος η Κόγκουλη έκανε το 0-3 στο 62′ με ωραία προσωπική ενέργεια. Βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Μαυροβουνίων, μπήκε στην περιοχή, η έξοδος της Κρίστοβιτς δεν ήταν καλή, με την Ελληνίδα να κάνει την προσποίηση να με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή να στέλνει την μπάλα στο γάμα.

Οι Μαυροβούνιες κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ από την άσπρη βούλα στο 90′ και στο 90+8′, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά για να στερήσουν από την Εθνική τη νίκη και την πρωτιά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button