ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αντίο Αντώνη!: Αρχαία τραγωδία στην κηδεία του – Απολογούνται σήμερα ο ύπαρχος που τον έσπρωξε, ο καπετάνιος, κι ο ναυτικός

Αποχαιρέτησαν στον Άγιο Νικόλαο τον 36χρονο, που έχασε τη ζωή του από τις εγκληματικές ενέργειες του πληρώματος του “Blue Horizon” – Τραγικές φιγούρες τη χθεσινή ημέρα δύο από τα αδέλφια του εκλιπόντος, τα οποία, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι δε θα δουν ποτέ ξανά τον αγαπημένο τους άνθρωπο, κατέρρευσαν

“Μαύρη” ήταν η χθεσινή ημέρα για την τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου, η οποία αποχαιρέτησε για στερνή φορά το αγαπημένο της «Αντωνιό», που έχασε με τόσο τραγικό και άδικο τρόπο τη ζωή του, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στο λιμάνι του Πειραιά.

Το χαμογελαστό παιδί του Αγίου Νικολάου, ο βιοπαλαιστής για τον οποίο όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα, ο Αντώνης Καργιώτης, κηδεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου, μέσα σε κλίμα ανείπωτης οδύνης. Τραγικές φιγούρες τη χθεσινή ημέρα δύο από τα αδέλφια του εκλιπόντος, τα οποία, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι δε θα δουν ποτέ ξανά τον αγαπημένο τους άνθρωπο, κατέρρευσαν. Ο λόγος για τον αδερφό του Αντώνη, ο οποίος λιποθύμησε ενώ οι οικείοι του εκλιπόντα βρίσκονταν μέσα στον Ιερό Ναό. Λίγα λεπτά αργότερα, κατέρρευσε και η αδερφή του.

Ας σημειωθεί ότι στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε – δημοσία δαπάνη – χθες το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στον Άγιο Νικόλαο. Λίγες ώρες νωρίτερα, η σορός του αδικοχαμένου 36χρονου είχε φτάσει ακτοπλοϊκώς στο λιμάνι του Ηρακλείου. Πολλές δεκάδες πολιτών απ’ όλη την Κρήτη έσπευσαν χθες το πρωί στον Ναό της Ευαγγελιστρίας, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αντώνη. Άνθρωποι που μέχρι πριν λίγα 24ωρα δε γνώριζαν τον εκλιπόντα έδωσαν το “παρών”, με εμφανή τη συγκίνηση στο βλέμμα τους, ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη…

«Θέλω πίσω τον Αντώνη μου», φώναζε συντετριμμένη η αδερφή του 36χρονου Αντώνη, μη μπορώντας να διανοηθεί ότι δε θα ξαναδεί ποτέ τον αδερφό της.

Antonis

Πλήθος κόσμου έδωσε το “παρών” κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα, ενώ φίλοι του εκλιπόντος ανήρτησαν πανό έξω από την εκκλησία, όπου τελούνταν η εξόδιος ακολουθία. Στα πανό έγραφαν «Δικαίωμα στη ζωή», «Δικαίωμα στη διαφορετικότητα», «Για τον Αντώνη η ζωή ήταν χαρά, ομόνοια, αγάπη, συνεργασία. Για εμάς τι;».

Κηδεία Αντώνη

Μέσα στον Ιερό Ναό και στο προαύλιο, το βουβό πλήθος αποχαιρετούσε για τελευταία φορά το «Αντωνιό». Βουβός είναι κι ο πόνος στις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Νικολάου, με τους γείτονες του εκλιπόντος να θρηνούν για τον φρικτό και άδικο χαμό του 36χρονου Αντώνη.

Στην εξόδιο ακολουθία ήταν παρόντες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, αλλά και ο πατέρας της μικρής Μελίνας Παρασκάκη από τη Νεάπολη, η οποία είχε φύγει από τη ζωή μετά από επέμβαση ρουτίνας, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015. Ο Μανόλης Παρασκάκης ζήτησε να μην ξεχαστεί ο Αντώνης, να μην ξεχαστεί η κόρη του, αλλά ζήτησε ακόμη να μην ξεχάσει κανείς την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά και τις φονικές πυρκαγιές…

antonis kargiotis kideia

Ο Αντώνης έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, συμπληρώνοντας ότι ακόμα και ο καλύτερος κολυμβητής δε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα απόνερα της προπέλας του πλοίου.

«Ήταν ένα ευγενέστατο πλάσμα, ένα αγαθό και πάντα πολύ καθαρό παιδί, που βοηθούσε. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό το παιδί», σημείωσε στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” η κ. Μαρία, που μεγάλωσε και ζει στον Άγιο Νικόλαο.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν και τις μαζικότατες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Πειραιά, η πλοιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει το “Blue Horizon” από τη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς.

Εξάλλου, μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις είχαμε – και – την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου και αναπληρωτή προέδρου της Attica Group (σ.σ. πρόκειται για την πλοιοκτήτρια εταιρεία). Επίσης, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα σταθεί «δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος με κάθε τρόπο».

Εξετάζεται το βιντεοληπτικό υλικό του πλοίου – Απολογούνται σήμερα καπετάνιος, ύπαρχος και άλλη δύο μέλη του πληρώματος

Στο μεταξύ, όλοι περιμένουν τη σημερινή ημέρα, κατά την οποία αναμένεται να απολογηθούν οι τρείς από τους τέσσερις συλληφθέντες για το έγκλημα. Ο τέταρτος που κατηγορείται, βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα. Μεταξύ αυτών, ο ύπαρχος που έσπρωξε τον αδικοχαμένο Αντώνη, και ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Άλλα δύο μέλη του πληρώματος κατηγορούνται για συνέργεια στην πράξη της ανθρωποκτονίας, ενώ ο καπετάνιος για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες το Mega, ο ύπαρχος φέρεται να επικοινώνησε αμέσως μετά το συμβάν με τον καπετάνιο του πλοίου. Ειδικότερα, τη στιγμή που ανεβαίνει στο “νύχι” του καταπέλτη επικοινωνεί (σ.σ. ύπαρχος) με τον καπετάνιο – μέσω ασυρμάτου – και φέρεται να του λέει πως υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο ότι ο ίδιος ήταν αυτός που ώθησε τον 36χρονο Αντώνη, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα.

Άξιο αναφοράς είναι ακόμη ότι παραδόθηκε στις δικαστικές Αρχές και ήδη εξετάζεται το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του πλοίου “Blue Horizon”, αλλά και υλικό από… συνομιλίες. Πέρα από τα “δεδομένα” των δύο καμερών, υπάρχει ο αξιωματικός της πρύμνης που εποπτεύει τον καταπέλτη, ο χειριστής του καταπέλτη, ο ύπαρχος και ένας ακόμη άνθρωπος που βρίσκεται στον καταπέλτη.

Εξάλλου, η διερεύνηση των αρμόδιων Αρχών για τυχόν περαιτέρω ευθύνες που σχετίζονται με την υπόθεση συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι, στον απόηχο της αδιανόητης δολοφονίας, χθες “καρατομήθηκε” ο λιμενάρχης Πειραιά, ενώ παραπέμπονται σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Λιμενικού. Η απόφαση ελήφθη μετά την παράδοση στον αρμόδιο υπουργό του πορίσματος της ΕΔΕ που διενεργήθηκε.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button